Hirdetés

A Bárka Színház helyzetének rendezését sürgetik józsefvárosi baloldali ellenzéki pártok

A Bárka Színház forráshiányának rendezését sürgetik a józsefvárosi önkormányzatnál a kerület baloldali ellenzéki pártjai - mondta az MSZP kerületi listavezetője az MTI-nek.


barka_szinhaz

 


Komássy Ákos elmondta, mintegy ötvenmillió forintra lenne szükség ahhoz, hogy a színház ősszel el tudja kezdeni az évadot. Egy olyan kerület, amelynek tizenötmilliárd forint az éves költségvetése, ha akar, akkor tud áldozni erre a célra - hangsúlyozta a józsefvárosi összefogásban résztvevő pártok nevében.


Elmondta, hogy a VIII. kerületi képviselő-testület szerdán tartja a választások előtti utolsó ülését, ám a napirendjén nem szerepel a Bárka Színház kérdése. Komássy Ákos felhívta a figyelmet arra, hogy a helyi önkormányzat két éve szeretné átadni az államnak a színházat, de ez mostanáig nem történt meg.


A Népszabadság a múlt héten szombaton írt arról, hogy csőd szélén áll a Bárka Színház, tetemes az adóssága, bizonytalan a jövője, a színházvezetés nem tudja, milyen évaddal tervezhet. A színészek java felmondott, a műszak is kezd elszivárogni - írták.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Edvin Marton banner

HIRDETÉS

Színházport24 - Hírek -
BudapestA Bárka Színház helyzetének rendezését sürgetik józsefvárosi baloldali ellenzéki pártok
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon