Hirdetés

A Békéscsabai Jókai Színház Ukrajnában szerepel

Ukrajna legnagyobb nemzetközi színházi fesztiváljára kapott meghívást a Békéscsabai Jókai Színház Monte Cristo grófja című táncos-zenés darabja. A musical Herszon városban a május 24. és június 2. között megrendezendő Melpomena Tavrija Nemzetközi Színházi Fesztiválon mutatkozik be.


békéscsaba jókai

 


Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a Monte Cristo grófja musicalre Alekszej Bezgin akadémikus, a kijevi színművészeti egyetem rektora hívta föl a fesztivál szervezőinek figyelmét. Alexander Knyiga, a fesztivál és egyben a herszoni színház igazgatója Magyarországra utazott, és a musical megtekintése után azonnal meghívta az előadást a fesztiválra.


Az igazgató hozzátette: Magyarországon a Monte Cristo grófja musicalt hetven alkalommal játszották Budapesten és számos vidéki teátrumban. A Békéscsabai Jókai Színház 130 éves történetében hasonlóan sikeres darabra eddig nem volt példa - hangsúlyozta Fekete Péter. A darabot Szomor György zeneszerző, dalszövegíró rendezte, aki az előadás főszereplője is egyben, a koreográfiát Román Sándor, az ExperiDance társulat alapítója készítette.


A nemzetközi fesztivál új lehetőség számunkra - jegyezte meg Fekete Péter, aki szerint a bemutatkozást követően várhatóan más színházak is kíváncsiak lesznek a musicalre, reményeik szerint a kijevi és moszkvai teátrumokban is felléphetnek. Az igazgató hozzáfűzte: Alexandr Knyigával megállapodtak abban, hogy a herszoni Kulisha Színház a következő évadban műsorra tűzi a Monte Cristo grófját.


A nemzetközi fesztiválon 15 ország, Grúzia, Oroszország, Portugália, Franciaország, Fehéroroszország, Moldávia, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Izrael, Baskír Köztársaság, Ukrajna, Krimi Autonóm Köztársaság, Donyecki Autonóm Köztársaság képviselteti magát összesen 32 produkcióval. A Békéscsabai Jókai Színház hetven fővel utazik a fesztiválra - mondta Fekete Péter.


A rendezvény ideje alatt színházi programok mellett mesterkurzusokat tartanak színészek számára, szakmai konferenciákat színházigazgatók és rendezők részére, valamint kiállítások nyílnak díszlet- és jelmeztervezők munkáiból. Lesznek utcai előadások is, esténként és éjszaka a nagyszínpadon, a színház előtti téren és a Dnyeper partján "színházi" koncerteket szerveznek - ismertette a programot az igazgató.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékA Békéscsabai Jókai Színház Ukrajnában szerepel
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon