Hirdetés

A Cantata profana modern feldolgozása a Kabóca Bábszínházban

A Kabóca Bábszínház új bemutatót tart kedden: a Szarvasok szövetsége című előadás Bartók Béla Cantata profana című művének modern feldolgozása kifejezetten középiskolás diákok számára - tájékozatta a színház az MTI-t.


kaboca


Mint írták, az átiratot Szabó T. Anna készítette külön a bábszínház felkérésére. Ezzel egy új kortárs dráma született, amely például a szülőktől való elszakadással, a felnőtté válás nehézségeivel foglalkozik. A darabot Harangi Mária rendezi, a díszlet, egy vadászház - amelyben az egész darab játszódik - Mátravölgyi Ákos munkája.


A közlés szerint a nézők a színpadon foglalnak helyet, az intim tér hűen tükrözi a darab szerint titkokkal terhelt miliő atmoszféráját.


A zenei és ritmikai betéteket, hangeffekteket Lázár Zsigmond írta és készítette el.
Fosztó András koreográfus munkája külön értelmezési szintet kínál fel a nézőknek: nemcsak a tánclépéseknek, de minden gesztusnak, mimikának külön tartalma van.


"Színészeink ritkán mutatkozhatnak meg ennyire összetett feladatban; előadásunkban a bábszínház műfaji logikája érvényesül a különböző bábtechnikák felsorakoztatása helyett" - közölte a bábszínház.


A rendező az állandó társulati tagokon kívül a Veszprémi Petőfi Színház színészei közül választotta ki Nagyhegyesi Zoltánt és Máté P. Gábort. Az előadást követően feldolgozó foglalkozást is tartanak drámapedagógusok segítségével a darab által felvetett problémákról.

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT 24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékA Cantata profana modern feldolgozása a Kabóca Bábszínházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon