Hirdetés

A Cirkuszhercegnőt vitte színre Verebes István az Operettszínházban

 

Kálmán Imre egyik legnépszerűbb operettjét, a Cirkuszhercegnőt március 8-án és 9-én mutatják be Verebes István rendezésében a Budapesti Operettszínházban.

 

Budapesti OperettszĂ­nhĂĄz

 

"A történet egy kicsit más lesz mint az eddigi librettókban, ez egy korszerű előadás" - mondta el Verebes István rendező a darab csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy fél évig dolgozott Julius Brammer és Alfred Grünwald szövegének átdolgozásán.

 

A rendező megjegyezte: nem volt könnyű dolga, mert a meglévő zenei konstrukcióba kellett egy új szöveget beleszerkesztenie. Arra törekedett, hogy az operett szerkezetének és világának hagyományait megőrizze, de figyelt arra is, hogy a produkció ne legyen "földhöz ragadt". "Ebben az előadásban a cirkuszi attrakciók másképpen szerepelnek majd, mint ahogy a közönség eddig megszokhatta" - fogalmazott a rendező.

 

Verebes szerint a történet két emberről szól, akik rosszkor keresztezték egymás útját. Az előadásban nagy szerephez jut a kórus is, amely - a görög drámákhoz hasonlóan - kommentálja az eseményeket. A rendező szólt arról is, hogy az előadás három helyszínen játszódik: a cirkuszban, amely az élet porondját jelenti, a szentpétervári kastélyban és egy bécsi hotelben.

 

"A Cirkuszhercegnő az egyik legizgalmasabb darabja Kálmán Imrének. Egy jól felépített mű, tökéletes finálékkal" - fogalmazott Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház főigazgatója.

 

Az főigazgató szerint az operett szereplői a múltban keresik az igazságot és a felelősséget, ami miatt érdekes és szövevényes viszonyrendszerek alakulnak ki a színpadon.

 

Az előadás két szereposztásban kerül színpadra, a darab főbb szereplői Fischl Mónika és Bordás Barbara, Homonnay Zsolt és Vadász Zsolt, Stohl András és Mészáros Árpád Zsolt. A produkció zenei vezetője Makláry László, koreográfusa Tihanyi Ákos.

Forrás: MTI/ Színházport24

 

 

 

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókA Cirkuszhercegnőt vitte színre Verebes István az Operettszínházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon