Hirdetés

A Családi tűzfészek című Tarr Béla-film színpadi adaptációját mutatják be a Trafóban

Tarr Béla Családi tűzfészek című, 1977-ben forgatott filmjének színpadi adaptációját mutatják be a Trafó - Kortárs Művészetek Házában; az Orlai Produkciós Iroda következő premierjét február 27-től láthatja a közönség.


trafo

 


Az előadásban Péter Kata, Gyabronka József, Schruff Milán, Hernádi Judit, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Török-Illyés Orsolya és Nagy Norbert látható. Tarr Béla filmjének színpadi adaptációját Garai Judit dramaturg és Pass Andrea, a produkció rendezője készítette. A jelmezeket Pető Kata, a díszletet Bobor Ágnes tervezte, a zene Iszlai József munkája.


A Családi tűzfészek alkotói aktuális problémát dolgoznak fel, egy mikroközösség életét vizsgálják - olvasható az Orlai Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.


"Lakáshiány, Paks, népesedéspolitika, a rendszernek való kiszolgáltatottság, kilakoltatások és egy összetört Kádár-címer, amit precízen, mintha meg sem történt volna, össze kell ragasztani" - idézik fel a közleményben a 22 éves Tarr Béla első filmjének motívumait.


Mint írják, Tarr Béla komolyabb filmes előképzettség és referencia nélkül forgatta le első mozifilmjét, bár a főszereplő házaspárról - akik a való életben is férj és feleség voltak - korábban már készített egy 8 mm-es rövidfilmet a lakáshelyzet kapcsán.


Mint felidézik, a film megkapta a magyar filmkritikusok díját, a legjobb elsőfilmes rendezés és a legjobb operatőr kategóriákban is a legjobbnak bizonyult, a mannheimi filmfesztiválon pedig nagydíjjal ismerték el. Moziban mintegy húszezren látták, majd a televízió is műsorra tűzte.


A színházi előadás a Trafó, az Orlai Produkciós Iroda és a Füge Produkció együttműködésében jött létre.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
BudapestA Családi tűzfészek című Tarr Béla-film színpadi adaptációját mutatják be a Trafóban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon