Hirdetés

A délvidéki Udvari Kamaraszínház nyitja a Keresztény Színházi Fesztivált

A délvidéki Udvari Kamaraszínház nyitja a 4. Keresztény Színházi Fesztivált; az idén a határon túli színházakra fókuszáló seregszemlét február 3. és 8. között rendezik meg a budapesti Újszínházban.


Keresztény Színházi Fesztivált

 


A határon túli magyar színházaknak fokozottan kell képviselniük magyarságukat ahhoz, hogy megmaradjanak vagy a kultúrájukat ápolni tudják. Mi ebben próbálunk nekik segíteni - fejtette ki Dörner György, az Újszínház igazgatója, az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.  A találkozót a délvidéki Udvari Kamaraszínház nyitja A fehér szarvas című történelmi drámával, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház pedig Kányádi Sándor Kétszemélyes tragédia című művét mutatja be.


A kézdivásárhelyi Városi Színház szintén egy kétszemélyes, zenés darabbal, A dolgokról egy földi szellemnek című művel érkezik Budapestre, a Kolozsvári Állami Magyar Színház pedig a Pour toujours (Mindörökké) című előadását hozza el a fővárosi közönségnek.


A házigazda Újszínház A funtineli boszorkány című Wass Albert-művet mutatja be a találkozón. "A darab igen szakrális tematikájú és megérinti az ember lelkét, többek közt Timkó Eszternek köszönhetően, aki az egyik főszerepet játssza benne" - emelte ki az igazgató. A színésznő szerint a darab egy "erdélyi Rómeó és Júlia-történet, egy gyönyörű lelki utazás".


Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
FesztiválokA délvidéki Udvari Kamaraszínház nyitja a Keresztény Színházi Fesztivált
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon