Hirdetés

A Dohnányi Zenekarral lép fel Lajkó Félix

A Budafoki Dohnányi Zenekarral ad szimfonikus-improvizatív koncertet Lajkó Félix hegedűvirtuóz július 13-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.


LajkĂł FĂŠlix

 


"Mindig is szerettem volna szimfonikus zenekarral játszani, most jött össze" - fogalmazott a hegedűs a nyári fesztivál keretében megvalósuló koncertről tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatón. Az idén 40 éves zenész szerint "felemelő élmény" együtt játszani az együttessel.


Hollerung Gábor karmester, a Dohnányi Zenekar zeneigazgatója kiemelte: nagy öröm számára olyan karakteres, stílusteremtő művészekkel együtt dolgozni, mint Lajkó Félix. "Az a szabadság, magabiztosság és természetesség fogott meg, ami a zenéjéből sugárzik" - mondta a hegedűsről. Hollerung Gábor szerint remek partnert találtak Ott Rezső fiatal zeneszerző személyében, aki a hangszerelést készítette el a darabokhoz.


"Rezsőnek köszönhetően nagyon gazdag zenekari háttér szólal meg, igazi szimfonikus világ, mindazzal a szabadsággal, szólisztikussággal, ami Félix játékát jellemzi. Már tavaly megcsináltunk négy darabot, amelyeket már néhányszor el is játszottunk, ezeket egészítjük most ki egy teljes lemezzé, hiszen felvétel is készül" - magyarázta. A karmester szerint a hegedűs "a látszat ellenére borzasztóan jól alkalmazkodó típus", és amikor ő szólózik, akkor is elég jól követhető a játéka.


Bán Teodóra, a nyári fesztivál főszervezője, a Szabad Tér Színház ügyvezetője többek között azt emelte ki, hogy "nem egy egyszerű koncertről van szó, hanem egy erre az eseményre megszülető, vadonatúj művészeti produktumról". A Vajdaság Paganinijeként is ismert hegedűs legutóbb a hasonlóan virtuóz zongoristával, Balázs Jánossal állt össze improvizációs duóvá. A tavaszi fesztiválon adott koncertjükkel óriási sikert arattak a Zeneakadémián.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
ZeneA Dohnányi Zenekarral lép fel Lajkó Félix
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon