Hirdetés

A Fehér Szarvas című történelmi drámát mutatják be a Duna Palotában

Andrási Attila rendezésében mutatják be szerda este a Duna Palota színpadán a rendező Fehér Szarvas című drámáját, amelyet Zilahy Lajos A fehér szarvas című műve ihletett, és amely egy katonatiszt megpróbáltatásain keresztül mutatja be a trianoni tragédiát követő időszak viszonyait.


duna_palota

 

A Fehér Szarvas című történelmi drámát a magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház előadásában láthatják a nézők - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.


Andrási Attila rendező, a kamaraszínház művészeti vezetője elmondta: kevés színdarab született az 1920-as évek Magyarországáról. Ilyen Zilahy Lajos négyfelvonásos színműve, amely valóságosan írja le a hazát vesztett embereknek a menekülését az elcsatolt területekről. Az előadás két helyszínen: Erdélyben és a Székesfővárosban játszódik.


Szabó Sipos Barnabás színész arról beszélt, hogy az általa alakított Karakán László katonatiszt saját hazájában jogvesztetté vált, megpróbáltatásain keresztül pedig valós képet kaphatnak a nézők az 1920-as évek elejének magyar viszonyairól és példát bátorságból, hitből, emberségből, hazaszeretetből és szerelemből is.


Forrás: MTI

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókA Fehér Szarvas című történelmi drámát mutatják be a Duna Palotában
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon