Hirdetés

A folyón túl Itália - Bemutató a Belvárosi Színházban


A folyón túl Itália címmel tart bemutatót szerdán az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban; a generációs különbségekre épülő komédiát Znamenák István rendezi.

 

Belvárosi Színház

 

Joe Dipietro darabjában Benedek Miklós, Lukáts Andor, Lázár Kati, Szabó Éva, Szabó Kimmel Tamás és Cseh Judit játszik - olvasható az előadás alkotóinak MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Mint írják, az Orlai Produkciós Iroda nem első alkalommal tűz műsorra az idősebb generáció gondolkodását, életfelfogását bemutató előadást. A Nagy négyes című darab után, most is egy komédiát visz színre, amelyben a nagyszülők és a szeretett unoka kapcsolatát mutatja meg humoros eszközökkel a nézőnek.

 

Az előadás ismertetője szerint négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból, és ha már együtt vannak, "elszabadul a konyhaművészet, meg a valódi olasz téboly". Nick, az unoka viszont nagy bejelentésre készül.

 

Znamenák István rendezésében Benedek Miklós és Szabó Éva, valamint Lukáts Andor és Lázár Kati alakítja a szerető nagyszülőket, Szabó Kimmel Tamás pedig az istenített unokát. Az idősek számára a család szentsége az első, a fiatal számára viszont már nem feltétlenül. Erre az ellentmondásra épül a darab, amely a nevettetés mellett mélyen megérinti a nézőt, és sokakban felelevenítheti a szülői gondoskodás mindent átható érzését.

 

A történet szerint a négy nagyszülő mindent bevet, hogy ne hagyják elköltözni unokájukat a családi fészekből. A közleményben Lukáts Andort idézik, aki szerepéről szólva elmondta: a nagyszülők számára már az is nagy csalódás volt, hogy elmentek a gyerekeik, és most készül elköltözni az utolsó fiatal, akiért érdemes élniük. Azt hiszik, a gyerek akkor lesz egészséges és boldog, ha gyámolítják, főznek rá, elmondják neki, hogyan kell élni. Ez a tévedésük. Aztán egyszer csak - nagyon későn - rájönnek, hogy elrontották nevelését, már csecsemő korától kezdve. Túlgondozták unokájukat.

 

A darabot Zöldi Gergely fordításában láthatja a közönség, a jelmez Cselényi Nóra, a díszlet Znamenák István és Szalai József munkája. A premiert követően az előadás október 10-én,11-én és 19-én is látható a Belvárosi Színházban.

 

 

Forrás: MTI/ Színházport24

 

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókA folyón túl Itália - Bemutató a Belvárosi Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon