Hirdetés

A Marica grófnő az évad első előadása Kecskeméten

Kálmán Imre világhírű operettjével, a Marica grófnővel indul pénteken a kecskeméti Katona József Színház évada. Az előadás rendezője Nagy Viktor, a főszerepet Sáfár Mónika és Egyházi Géza játssza.


Marica grófnő bemutatója Kecskeméten

 


Nem írtuk át a darabot, azt szeretnénk nyújtani, amit a kecskeméti közönség látni és hallani szeretne. Látványos díszletek és kosztümök, nagyszerű alakítások, csodaszép szólók, vérpezsdítő táncok, látványos revü és igazi magyaros mulatás - mondta Nagy Viktor az MTI-nek.


A rendező az operett reneszánszát azzal indokolta, hogy az emberek vágynak a meseszerű történetekre, amelyek más képet festenek világunkról, mint amivel a mindennapokban szembesülünk. Ugyanilyen erős a vágy az őszinte érzelmekre, amelyek a műfaj elmaradhatatlan jellemzői, hiszen mi másról szólhatna egy operett, mint a szerelemről, mely legyőz minden akadályt - fogalmazott a rendező.

 

Marica grófnő bemutatója Kecskeméten1

 


A Barta Dóra érdemes művész vezetésével megalakult balett-tagozat táncosai a Marica grófnőben debütálnak. Marica grófnőt Sáfár Mónika játssza, míg Endrődy-Wittenberg Taszilót, a családi adósságoktól menekülő, egy erdélyi birtokon tiszttartói állást vállaló grófot Egyházi Géza jeleníti meg, akit az elmúlt évadban Kecskeméten a város kedvencének választottak. Minden idők egyik legtöbbet játszott operettjének kerettörténetében Tasziló gróf álnéven, nyugodt idillben tengeti a napjait, nem fő a feje elherdált öröksége és komoly hátralékai miatt. Még eltarthatna ez a nyugodt világ egy ideig, ha meg nem jelenne a birtok nagyasszonya, Marica grófnő és vele együtt először csak képzeletbeli, majd valóságos jegyese, Báró Zsupán Kálmán, akit Kiss Zoltán alakít. A gyönyörű grófnő Taszilóban természetesen a tiszttartót látja, aki egyre nagyobb hazugságokba keveredik, azt azonban nem hazudhatja senkinek, hogy nem érdeklődik Marica iránt: a nő elrabolja a szívét.


A kölcsönössé váló szerelem viszont esetükben kevés a boldogsághoz: minden összeesküszik a szerelemesek ellen, még saját maguk is, ezzel akadályozva az esetlegesen kibontakozó többi szerelmet, új kapcsolatokat is.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24
MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókA Marica grófnő az évad első előadása Kecskeméten
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon