Hirdetés

A miskolci színház 191. évadjának Shakespeare áll a középpontjában

A 450 éve született William Shakespeare darabjai állnak a Miskolci Nemzeti Színház 2014/2015-ös évadjának középpontjában. Az ország legrégebbi teátruma a 191. szezonját kezdi, és kínálatát opera, operett is színesíti - hangzott el a csütörtökön tartott évadnyitó társulati ülésen.


miskolci_nemzeti_szinhaz

 


Kiss Csaba igazgató a társulatot örömteli hírrel köszöntötte: a színház mintegy hatvantonnás színpadát mozgató berendezést sikerült megjavítani, a hosszú évek óta nem működő szerkezet szeptember közepétől megint használható. A Miskolci Nemzeti Színház kilenc Shakespeare-darabot visz színre a hamarosan kezdődő évadban. Az első nagyszínházi bemutató a IV. Henrik, az angol bárd ritkán játszott drámája lesz, amelyet Kiss Csaba rendez.


A drámaíró művei közül a közönség láthatja még A makrancos hölgy, az Othello, a Rómeó és Júlia, a Lear király, A vihar, a Sok hűhó semmiért, a Hamlet, valamint a Szentivánéji álom című darabot is. A színház az új évadban összesen 18 bemutatót tervez. A premierek között szerepel Pintér Béla-Darvas Benedek Parasztopera című zenés darabja, valamint a Hamupipőke című mesebalett is.


Színre kerül egyebek mellett Móricz Zsigmond Erdély, Örkény István Tóték, Heinrich Von Kleist Az eltört korsó, Lehár Ferenc A víg özvegy, Verdi Rigoletto, László Miklós Illatszertár című darabja is. A Shakespeare-év keretében miskolci képzőművészek, illetve művészeti általános- és középiskolák tanulóinak műveiből tárlatokat is szerveznek, az első hónap témája A makrancos hölgy lesz; a kiállítás megnyitóját augusztus 23-án tartják.


A Miskolci Nemzeti Színház társulata az elmúlt, 190. évadban a vendégszereplésekkel együtt 610 előadást játszott, az ország első kőszínházában 583 színházi estén vehettek részt a nézők.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékA miskolci színház 191. évadjának Shakespeare áll a középpontjában
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon