Hirdetés

A Nemzeti Színházban mutatkozik be a Békéscsabai Jókai Színház

A Nemzeti Színházban mutatkozik be szerdán az alapításának hatvanadik évfordulóját ünneplő Békéscsabai Jókai Színház, amelynek társulata Brestyánszki Boros Rozália szabadkai kortárs szerző Csörte című drámáját mutatja be.


Nemzeti Színház


Fekete Péter, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a Jókai Színház alapításának hatvanadik évfordulója alkalmából az előadás előtt a Gobbi Hilda Színpad előcsarnokában a Mennyei Társulat tagjairól családtagjaik jelenlétében fotókat helyeznek el neves színházi és közéleti személyiségek, köztük Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, Felkai Eszter Jászai-díjas színművész, Oszter Sándor Kossuth-díjas színművész.


A Békéscsabai Jókai Színház Mennyei Társulatának első tíz tagja: Daniss Győző színész, rendező, alapító igazgató; Miszlay István rendező, igazgató; Gálfy László színész, igazgató; Körösztös István színész, Barcza Éva színésznő, Dénes Piroska színésznő, Széplaky Endre színész, Romvári Gizi színésznő, Szoboszlay Sándor színész, Simon József játékmester, díszlettervező, ügyelő, "színházi mindenes".


Azok a színművészek és színházi szakemberek kerülhetnek be a társulatba, akik munkásságukkal, hosszú éveket felölelő szakmai múltjukkal meghatározóan kötődtek a Jókai Színházhoz, művészi munkájukkal formálták és alakították a színház arculatát, személyiségük és szaktudásuk példaként szolgál az újabb színházi generációk felnevelésében. A tagokat a nézők javasolják, a színház vezetősége évente két alkalommal dönt a társulat új tagjairól. A Mennyei Társulat képeinek állandó helye a Jókai Színház előcsarnokában lesz - magyarázta Fekete Péter.


A Nemzeti Színházban bemutatkozó Csörte című darabot Fekete Péter rendezte, Kara Tünde, Katkó Ferenc, Gulyás Attila és Liszi Melinda főszereplésével. Brestyánszki Boros Rozália darabja 2010-ben született meg a Magyar Drámaíró Versenyen, és ezt bővítette, dolgozta át az író két felvonásra.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestA Nemzeti Színházban mutatkozik be a Békéscsabai Jókai Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon