Hirdetés

A Nemzeti Táncszínház 293 millió forintot kap a 2014/15-ös évadra a kormánytól

A Nemzeti Táncszínház 293 millió forintot kap a kormánytól a 2014/15-ös évad "zavartalan lefolytatására", emellett 150 millió forintot fordítanak a teátrum új játszóhelye kialakításának előkészítésére - derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.


Nemzeti TĂĄncszĂ­nhĂĄz

 


A színháznak a budai Várban lévő jelenlegi épületébe, az egykori karmelita kolostorba a Miniszterelnökség költözik, a társulat pedig a Millenáris Teátrum épületében kap új játszóhelyet a 2015/16-os évadtól.  A kormány határozat "felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. közreműködésével a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének a Millenáris Teátrum épületében történő műszaki kialakítása érdekében, azzal a céllal, hogy a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. az így átalakított ingatlant a 2015/16-os évadtól kezdődően hosszú távon játszóhelyként használhassa".


A határozat szerint a kormány "egyetért azzal, hogy a Nemzeti Táncszínház jelenlegi székhelyeként szolgáló Karmelita kolostor új funkciójának kialakítását megelőzően a Nemzeti Táncszínháznak, mint nemzeti intézménynek méltó játszóhelyet kell biztosítani, mely hosszú távon megfelel az intézmény magas színvonalú művészeti tevékenységének".


A kormányhatározat utasítja a nemzetgazdasági minisztert, augusztus 15-ig gondoskodjon arról, hogy rendelkezésre álljon 150 millió forint az új játszóhely műszaki kialakításának tervezési, előkészítési munkálataira a Miniszterelnökség fejezet fejezeti kezelésű előirányzatai között. L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára július 14-én közölte az MTI-vel, hogy a Várból kiköltöztetendő Nemzeti Táncszínház a Millenárison kap új otthont. Azt mondta, az állam a teátrum működési támogatásának emelését is tervezi.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
TáncA Nemzeti Táncszínház 293 millió forintot kap a 2014/15-ös évadra a kormánytól
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon