Hirdetés

A női test köré épülő nemzetközi táncestet kínál a Nemzeti Táncszínház

A női test köré épülő táncest mutatkozik be pénteken a Nemzeti Táncszínházban: a Woman, BODY című koprodukció magyar, dél-koreai, mexikói és thaiföldi koreográfusok együttműködéséből született meg.


Nemzeti TĂĄncszĂ­nhĂĄz

 


Négy ország koreográfusa két hónapos próbafolyamat és több éves előkészítő munka után állította színpadra a Woman, BODY című koprodukciót - olvasható a Nemzeti Táncszínház által az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben. A koreai Kim Jun Jung, a mexikói Gabriela Cuevas Abitia, a thaiföldi Sonoko Prow és a projektben Magyarországot képviselő Batarita közös munkája olyan kérdéseket jár körbe, mint, hogy mire emlékszik a test, mire emlékszik egy női test, illetve, mire emlékszik a világ négy pontjáról érkező női test - áll a dokumentumban.


A táncest első részében a négy koreográfus által készített és előadott egy-egy szólódarabot láthat a közönség, betekintést nyerve az alkotók egyéni nyelvezetébe is. Batarita az Évszakok, Kim Jun Jung az Are you hard?, Gabriela Cuevas Abitia a Small Offering című produkciót, míg Sonoko Prow az Untitled című koreográfiáját mutatja be.


A távol-keleti kultúrák egyik hazai nagykövetének számító Batarita a Japánban, Koreában és Thaiföldre tett hosszabb tanulmányutak, valamint a jelentős művészi találkozások eredményeként mára olyan egyedi mozgásnyelvet dolgozott ki, amelyben a nemes és az alantas, a spirituális és a profán, az ősi és a kortárs keveredik egymással - olvasható a közelményben.


A magyar koreográfus külön-külön már dolgozott együtt a nemzetközi alkotócsapat tagjaival, de a négy művész csak 2013-ban találkozott először Thaiföldön, ahol egymásnak vezetett tréningek és próbák révén ismerkedtek meg. Idén májusában Budapesten folytatták a közös munkát, amely során a már meglévő alapokra építkezve hozták létre közös produkciójukat, a Woman, BODY című előadást. Ennek premierjét a pénteki táncest második felében láthatja a Nemzeti Táncszínház közönsége.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
TáncA női test köré épülő nemzetközi táncestet kínál a Nemzeti Táncszínház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon