Hirdetés

A Sose halunk meg című musicallel nyitja az évadot a Pannon Várszínház

A Sose halunk meg című musicallel nyitja meg 13. évadát a veszprémi Pannon Várszínház a városi művelődési házban szeptember 28-án.


Pannon VárszínházVándorfi László színházigazgató a keddi évadnyitó társulati ülésen ismertette az elmúlt évad eredményeit, kiemelte a teátrum tagozataként létrejött Veszprémi Táncműhely megszületését. Szólt arról is, hogy a színház új helyszínre költözik, az átadás előtt lévő Hangvilla nevű új kulturális intézménybe.


A színháznak gyakorlatilag nincs finanszírozása, ezért "össze kell húzni a nadrágszíjat, össze kell vonni az erőinket" - jelentette ki. Az MTI kérdésére válaszolva a direktor kifejtette: állami forrásokból pályázati úton 9 millió forintot nyertek, ami a tavalyi 110 millióhoz képest igen csekély.


Ezen kívül kisebb pályázati pénzek, az úgynevezett TAO - a társasági adókedvezményre jogosító támogatás - , valamint az előadások értékesítése és a jegybevétel képezi a költségvetést, amelynek pontos összegét Vándorfi László egyelőre nem közölte. A tavalyi jegybevétel alapján a TAO-ból csaknem 70 millió forintot vehetnének igénybe, de ehhez meg kell találniuk a támogatókat is - tette hozzá az igazgató.


Az idei repertoárban szerepel Fenyő Miklós és Vándorfi László új darabja, a Száll az ének, amelyet november elején mutatnak be, a táncszínház Mozart Bastien és Bastienne című kisoperájából adaptált művét, Bárány György és Krámer György közös alkotását novemberben készülnek bemutatni.


Áprilisban kezdik játszani a Meseautó című vígjátékot, februárban pedig a Hegedűs a háztetőn című musicalt mutatják be a Budapest Klezmer Band közreműködésével.


Lesz két új mesedarab is: Nyakas Krisztina Csivir-csavar, avagy Taran titkos kertje című darabját már próbálják, emellett láthatják a gyerekek Csukás István Az óriás nyomában című meséjét is.


Az új évadban mindenképpen lesz táncfesztivál, amely tavasszal finanszírozás hiányában elmaradt, mert egy pályázatot már nyertek a megrendezéséhez - mondta el Várdorfi László, aki bemutatta a társulat két új tagját, Farkas-Csányi Attila színészt és Pum Péter táncost.

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT 24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékA Sose halunk meg című musicallel nyitja az évadot a Pannon Várszínház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon