Hirdetés

A tehetségkutatók világát bemutató darab és igazi vetélkedő a Pannon Várszínházban

Tavasszal mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház a tehetségkutató versenyek világáról szóló, Starfactory című darabot, és ezzel párhuzamosan egy valódi vetélkedőt is meghirdet - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a teátrum igazgatója.


Pannon Várszínház

 


Vándorfi László elmondta, hogy Gém Zoltán musicalje a tehetségkutatók belső világáról, örömeiről, konfliktusairól szól. A Starfactory-t április közepén mutatják be az igazgató rendezésében, a darab koreográfusa Krámer György. Vándorfi László hozzátette: a téma aktuális, hiszen számos tehetségkutató műsort látunk a televízióban, és bár ezek a szereplési lehetőségek esélyt adhatnak a sikerre és a csillogásra, a hirtelen jött népszerűség, majd a gyors elfeledés fájdalmas is lehet; ezt a kettősséget járja körül a darab.


Az elképzelt vetélkedő központi alakja Ramóna, a verseny legnagyobb esélyese, aki a döntő pillanatban összeomlik a kamerák kereszttüzében, így a darab egyik központi kérdése, hogy a rövid életű sztárság után vissza lehet-e találni az otthoni környezetbe és marad-e elég érzelmi tartalék a karrier vezérelte kapcsolatban - fejtette ki Vándorfi László, hozzátéve, hogy a társulat szinte valamennyi tagja játszik a darabban, de a szereposztás még nem teljes.


A musical próbáival párhuzamosan a színház meghirdet egy háromfordulós, tavasszal induló tehetségkutatót is ének, vers-próza és tánc kategóriában a 18 és 35 év közötti korosztálynak - emelte ki Vándorfi László. Február 28-ig várják a jelentkezőket a május közepén záruló Starfactory tehetségkutatóra, melynek középdöntője és döntője a közönség bevonásával félezer fős színháztermekben zajlik majd - tette hozzá.


A vetélkedő címe önironikus, hiszen nem "sztárokat" akar "gyártani", hanem pályaképes, előadásra és befogadásra alkalmas tehetségeknek teret adni - fogalmazott a színház igazgatója. Vándorfi László elárulta, hogy a vetélkedő után egy országos Starfactory klub-hálózat életre hívása a cél, a helyi tehetségek folyamatos felkutatásával, felkarolásával, a megmérettetés lehetőségével. A vetélkedőre a starfactory.veszprem@gmail.com e-mail-címen várják a jelentkezéseket, az aktuális információkat pedig a www.starfactoryveszprem.hu honlapon kísérhetik majd figyelemmel az érdeklődők.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékA tehetségkutatók világát bemutató darab és igazi vetélkedő a Pannon Várszínházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon