Hirdetés

A Tibeti Halottaskönyv inspirálta a Malomudvar Színházi Műhely bemutatóját

A Tibeti Halottaskönyv inspirálta a Malomudvar Színházi Műhely bemutatóját


Book of the Dead/Halottaskönyv címmel mutatja be új darabját a budapesti Malomudvar Színházi Műhely kedden 19 órakor. Az előadást a Tibeti Halottaskönyv inspirálta.


A groteszk humorral és meditatív csendekkel átszőtt előadás egyik különlegessége, hogy minden karaktert az alkotók, Formanek Csaba és Ilyés Lénárd formálnak meg. Új bemutatójuk vizuális világát Pignitzky Ádám látványtervező segíti.


A produkció három történetet mesél el. Az előadás első részében egy öregasszony és ápolójának kapcsolata bontakozik ki, a második egy öregember és egy fiatal anya találkozásáról szól, a harmadik rész pedig két szerzetes a halál utáni utazását mutatja be.


A Tibeti Halottaskönyv magában foglalja egyebek mellett a halál utáni lét, a félelmek és vágyak mentén történő újraszületés, a karma egységének "mítoszát". A Book of the Dead című előadás készítőit a könyvnek különösen az a motívuma érdekli, amely szerint a halálba és az újjászületésbe vezető út nem feltétlenül magányos kaland - olvasható az alkotók MTI-hez eljuttatott közleményében.


Az alkotók a keddi premiert követően szerdán megismétlik az előadást. Bővebb információ a szinmalom.blogspot.com és a bookofthedead-theatre.blogspot.com oldalon olvasható.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
AlternatívA Tibeti Halottaskönyv inspirálta a Malomudvar Színházi Műhely bemutatóját
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon