Hirdetés

A vadkacsát mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színházban korábban még nem játszották A vadkacsát, pénteken láthatja először Ibsennek ezt a művét a veszprémi publikum.


A vadkacsa bemutatója Veszprémben1

 

MTI Fotó: Nagy Lajos

 


Guelmino Sándor, a darab rendezője szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a főbb szerepekben Eperjes Károlyt, Kéri Kittyt, Almási Sándort és Haumann Mátét láthatja a közönség. A rendező a szerdai fotóspróba után úgy fogalmazott: Ibsen darabja kifejezi, hogy a feltétlen igazságkeresés nagy károkat tud okozni, de ugyanakkor a szerző önmagát is kigúnyolja benne, hiszen korábbi alkotásai éppen ennek ellenkezőjét sugallták, vagyis az elhallgatás romboló hatását hangsúlyozták.


Hozzátette: akkor érezhetünk rá a darab humorára, ha a bosszantó karakterekben saját magunkra ismerünk. Nem "vegytiszta" tragédia vagy komédia ez, hanem a kettő keveréke, olyan, mint az élet - fogalmazott a rendező. Guelmino Sándor azt mondta, bízik a sikerben, hiszen a színészek részéről az egész próbafolyamat során érezte az odaadást és a lelkesedést.

 

A vadkacsa bemutatója Veszprémben

 

MTI Fotó: Nagy Lajos

 


A veszprémi előadás díszletében hagyományos, mondanivalójában azonban modern és aktuális - közölte a rendező. A jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszletet Horesnyi Balázs tervezte.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékA vadkacsát mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon