Hirdetés

A Vajdaságban vendégszerepel a Magyar Elektra

A Vajdaságban vendégszerepelnek Bornemisza Péter Magyar Elektra című művével a Soproni Petőfi Színház, az Evangélium Színház és a Forrás Színház művészei a magyar kultúra napja alkalmából. Katona Imre rendezését Zentán, Szabadkán, Bácsfeketehegyen és Adán láthatja a közönség - közölte Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója az MTI-vel.


Soproni Petőfi Színház

 


A három társulat közös produkcióját Zentán január 19-én, Szabadkán 20-án, Bácsfeketehegyen 21-én és Adán pedig 22-én, a magyar kultúra napján mutatják be. A produkcióban többek között Pelsőczy Lászlót, Szőcs Erikát, Horváth Lászlót, Molnár Anikót, Ács Tamást, Szlúka Brigittát, Papp Attilát, Müller Zsófiát és Czár Lászlót láthatja a közönség.


Pataki András elmondta: a társulatnak nagy megtiszteltetés, hogy a magyar kultúra napja alkalmával játszhat a Vajdaságban. Bornemisza Péter Elektra-átirata ráadásul olyan mű, amely minden időben mérce, még akkor is, ha hosszú időre feledésbe merült - tette hozzá.


A Soproni Petőfi Színháznak több határon túli művészeti és kulturális intézménnyel, műhellyel van kapcsolata. Most a Zentai Magyar Kamaraszínházzal is kötnek együttműködési megállapodást, a vajdasági társulat a következő évadban vendégszerepel majd Sopronban. A Magyar Elektra vajdasági bemutatóit a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta. A produkció a budapesti Nemzeti Színházban is vendégszerepel tavasszal.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékA Vajdaságban vendégszerepel a Magyar Elektra
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon