Hirdetés

A világ több mint száz országában mutatják be Havasi Balázs videóját

A világ több mint száz országában mutatja be egyszerre a C Music Television nevű zenecsatorna Havasi Balázs legújabb zenei videóját - tájékoztatta a művész menedzsmentje az MTI-t csütörtökön.


havasi_balazs

 


A közlés szerint a kizárólag klasszikus és filmzenei klipeket sugárzó csatorna érdeklődését Havasi Balázs Tavaszi Szél - Kultúrák Hídja című videoklipje keltette fel, amelyben a zongoraművész, zeneszerző az egyik legismertebb magyar népdalt rendhagyó módon, világzenei környezetbe helyezve dolgozta fel.


"Az egyedülálló látványvilágot kínáló videó a magyar közönségnek köszönhetően az elmúlt két hétben Magyarország legnépszerűbb videója lett a YouTube-on. Erre a klasszikus zenében szokatlan sikerre figyelt fel a C Music TV szerkesztősége is" - olvasható az összegzésben.

 


A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a zenecsatorna külföldön a legtöbb kábeltelevízió alapcsomagjában szerepel, így a Tavaszi szél - Kultúrák Hídja videoklip széles rétegekhez jut majd el Európában, Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten.


A világzenei tételben a zongoraművész-zeneszerző mellett a népzene olyan szakavatott ismerői képviselik a magyar zene hagyományait, mint Szirtes Edina Mókus, Szokolay Dongó Balázs, vagy a Liszt Ferenc Zeneakadémia népzene tanszakának hallgatói. A kompozíció, amelyben a Budafoki Dohnányi Zenekar, valamint Endi, a Hooligans zenekar dobosa és Andrejszki Judit is közreműködik, "hidat ver a magyar és a nemzetközi kultúra közé, hiszen egyszerre szimbolizálja a népek különbözőségét és a zene egyetemességét" - olvasható a közleményben. A zenei tétel hangszerelője és karmestere Pejtsik Péter.


Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneA világ több mint száz országában mutatják be Havasi Balázs videóját
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon