Hirdetés

Albán zongoraművésznő koncertsorozata az Urániában

Klasszikus szerzők népszerű darabjaival lép fel Almira Emiri Budapesten diplomázott albán zongoraművész az Almira & Friends sorozatban hétfőn az Uránia Nemzeti Filmszínházban.


Uránia

 


Almira Emiri a hagyományokhoz híven a negyedik előadásra is hívott vendéget Bledar Zajmi albán csellista személyében. A zenész a Prágai Nemzeti Színház operatagozata együttesének cselló szólamvezetője. Almira Emiri, aki a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, elmondta az MTI-nek, hogy a hangversenyen eljátssza Chopin g-moll Balladáját, Schumann Fantázia-darabok című művét Bledar Zajmi csellistával, Boccherini Rondóját és Saint Saens A hattyú című darabját ugyancsak Bledar Zajmival közösen.


A koncert végén Almira Emiri zongorán előadja Csajkovszkij A diótörő koncert szvitet Pletnyev átdolgozásában. A múlt év májusában kezdődött az Almira és barátai koncertsorozat, és az egyes koncertekre azongoraművész a világ számos részéről hívott meg zenésztársakat, barátokat, hogy a játékon keresztül megismerhesse őket a magyar közönség.


Az első koncertet Andjela Bratic szerb fuvolaművésszel adta, majd Sivan Rotem izraeli operaénekessel szerepelt együtt, tavaly decemberben nagysikerű tangó estet tartott görög, német, osztrák és koszovói albán barátaival. Almira Emiri a terveiről elmondta, hogy föllép a Plein-Art Kortárs Művészetek Fesztiválon május végén Budapesten a Ráday utcában, majd a dél-olaszországi San Giovanni di Rotondo városkában a nyári fesztiválon zongorázik június 9-én.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneAlbán zongoraművésznő koncertsorozata az Urániában
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon