Hirdetés

Állandó játszóhelyen kezdi az új évadot a Turay Ida Színház

Állandó játszóhelyet kapott a Turay Ida Színház, amely így a budapesti Kálvária téren várja közönségét a 2014-2015-ös évadban.


turaiidaszinhaz1

MTI Fotó: Soós Lajos

 


A színház fennállásának elmúlt 14 éve alatt tartott már társulati ülést folyami hajón, retro büfében, salsa esten, "de színházteremben, ráadásul a sajátunkban még sosem" - fogalmazott Darvasi Ilona, a színház alapító igazgatója, az évadzáró-évadnyitó társulati üléssel egybekötött csütörtöki sajtótájékoztatón.


Az igazgató elmondta, az épületet márciusban vették át, de a felújítási munkálatokat csak június közepén tudták megkezdeni. A rendkívül leromlott állapotú épület teljes felújításon esett át, így a színház szeptember 23-tól teljesen megújult állapotban várja a közönséget.

 

Sánta Péterné, Józsefváros alpolgármestere felidézte, hogy az épület Józsefvárosi Színpad néven 1913-ban nyitotta meg kapuit, később mozgó színház lett, majd mozi működött benne. Az évek folyamán otthont adott bányász színháznak, cirkusz és varietének, volt népszínház, kamaraszínház, Józsefvárosi Színház és 2009-től Ruttkai Éva Színház. Darvasi Cecília ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Turay Ida Színháznak a tavalyi évadban 406 előadása volt, kilenc felnőtt- és három gyerekbemutatót tartott, előadásait pedig összesen 123 000 néző látta országszerte.

 

turaiidaszinhaz

MTI Fotó: Soós Lajos

 


Az új évadban hét felnőtt-, egy kamaraszínházi és két gyerekszínházi premierrel készülnek. Október 18-án mutatják be Topolcsányi Laura és Berkes Gábor Bubamara című musicaljét Kökényessy Ági rendezésében, aki ezzel a darabbal debütál a Turay Ida színháznál. Ezt követi a Doktornők című, első világháborús zenés játék ősbemutatója Árkosi Árpád rendezésében, decemberben pedig Steinbeck Egerek és emberek című művének színházi adaptációját rendezi Csiszár Imre.


Februárban a Kaló Flórián-Domján Edit páros életéről szóló "Köszönet mindenért..." című darabot mutatják be, majd Bodrogi Gyula viszi színre a Charley nénje című zenés bohózatot. Márciusban Gyökössy Zsolt állítja színpadra A maláji lány című zenés darabot, áprilisban pedig Verebes István A vöröslámpás ház című Hunyadi Sándor-novella színpadi adaptációját viszi színre.


Ezeken túl októberben indul Nádas György kabarésorozata a Nádas Kabaré, a gyerekeket pedig A szép és a szörnyeteg, valamint az Aladdin bemutatójával várják az új évadban.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestÁllandó játszóhelyen kezdi az új évadot a Turay Ida Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon