Hirdetés

Amerikai koncertturnéra indul Doktor House

Októberben észak-amerikai koncertturnéra indul Hugh Laurie, a Doktor House tévésorozat sztárja a napokban megjelent új blues-albumával.


Hugh Laurie

 


A Warner Bros. Records 2011-ben adta ki a tévésztár Let Them Talk című első blues-lemezét, amelyen a Copper Bottom Banddel játszott. Az album több millió példányban kelt el, Laurie és az együttes pedig hat hónap alatt végigkoncertezte vele az Egyesült Államokat, Európát, Dél-Amerikát és Oroszországban is felléptek.


"Most már teljesen függő vagyok. Semmi sem elég: hátborzongatóan jó együtt fellépni ezekkel a zenészekkel" - idézte a The Hollywood Reporter az újabb turnéra készülő 54 éves színész-muzsikust. Laurie elárulta, hogy hatéves kora óta zongorázik, és a bluest is akkortájt szerette meg. Az Amerikában a napokban megjelent Didn't It Rain című új lemezén a blues egészen korai előadói, mint W.C. Handy vagy Jelly Roll Morton, illetve az újabbak közül Dr. John számai is szerepelnek.


"Ha rajtam múlna, 160 szám lenne a lemezen, mert képtelen vagyok nemet mondani egyetlen számra is" - mondta Laurie hozzátéve, hogy még rengeteg, sokak számára ismeretlen blues-számot akar bemutatni a világnak. Olyan is akad közöttük, ami a 20-as, 30-as évek óta nem jelent meg. Laurie nyolc évadon át volt a főszereplője a Doktor House című tévésorozatnak, alakításáért 2006-ban és 2007-ben is elnyerte a Golden Globe-díjat.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneAmerikai koncertturnéra indul Doktor House
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon