Hirdetés

Átadták a Bujtor-emlékgyűrűt a Veszprémi Petőfi Színházban

Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető vehette át pénteken a Veszprémi Petőfi Színházban a Bujtor-emlékgyűrűt, melyet a színházi háttérdolgozók elismerésére alapított az öt évvel ezelőtt elhunyt színművész-rendező Bujtor István özvegye.


bujtorgyuru

 


Az ünnepségen Bujtor Judit elmondta, hogy a színészeknek számtalan díjat alapítottak, de a háttérben dolgozóknak nem létezett hasonló elismerés Veszprémben. Hozzátette, a díjat negyedik alkalommal adja át és úgy véli, az elismerés méltó módon őrzi férje emlékét. Bujtor István igazi csapatjátékosként képes volt motiválni a körülötte élőket, és minden színházi ember munkáját nagyra tartotta - emlékezett. Elmondta azt is, úgy érzi, Bujtor Istvánt sokan szerették, amit a mai napig többen kifejezésre juttatnak. A veszprémi színház, amelyet 2008-tól haláláig vezetett, őrzi emlékét, filmjeit még mindig játsszák, Balatonfüreden pedig szobrot állítottak neki.


Az elismerést a színház dolgozóinak titkos szavazatai alapján ítélik oda. Az arany pecsétgyűrű közepébe Bujtor István arcképét foglalták, az egyik oldalán két álarc, a másikon pedig színházi függöny látható. A díjátadó után Bors Ildikó festőművész kiállítása nyílt meg a teátrum előcsarnokában.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékÁtadták a Bujtor-emlékgyűrűt a Veszprémi Petőfi Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon