Hirdetés

Átadták a zeneművészeti Junior Prima Díjakat

Átadták az idei zeneművészeti Junior Prima Díjakat hétfőn Budapesten, a zsűri ezúttal is tíz elismerést osztott ki.


Junior Prima Díjátadás

 


A díjban és az azzal járó 2 millió forintban részesült az Angelica Leánykar, Bencze Csaba harsonaművész, Kohán István klarinétművész, Lebhardt Dániel zongoraművész, Nyári László hegedűművész, Solti Árpád zeneszerző, Szabó Ildikó gordonkaművész, Tálas Áron dzsesszzongorista, Tóka Ágoston orgonaművész és Tóth Balázs trombitaművész.


A díjra 23 jelölés érkezett, az idén különösen fiatal mezőnynek, 20 és 27 év közötti fiataloknak ítélték oda az elismeréseket. A Junior Prima Díj társalapítója, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. képviseletében Baji Csaba, a társaság elnök-vezérigazgatója a felújított Zeneakadémián rendezett ünnepségen elmondta: hisznek abban, hogy egy ország valódi erejét történelme, kultúrája mutatja igazán, hiszen a kulturális értékek teremtése jótékony hatással van a nemzetgazdaság növekedésére.


A díjazottak kiválasztása a magyar zeneoktatás magas színvonalának és a sok kiváló fiatal tehetségnek köszönhetően minden évben komoly, felelősségteljes döntést igényel. A zsűri elnöke, Batta András kormánybiztos kiemelte: véleménye szerint igazságos és sok szempontot figyelembe vevő döntést hoztak, noha a 23 jelölt mindegyike megérdemelte volna az elismerést.

 

Junior Prima Díjátadás1

 


Felidézte, hogy a 2008-as első díjátadás óta a jutalmazottak száma már 60, részvételükkel gálaestek sorozatát lenne érdemes megrendezni a Zeneakadémián - jegyezte meg. A díj erőssége, hogy nem csupán az ünnepi alkalomra szól, az MVM Koncertek sorozataiban a világhírű sztármuzsikusok mellett egyre több Junior Prima díjas tűnik fel.


Vigh Andrea hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, a zsűri tagja hangsúlyozta: nagy öröm, hogy a díjátadás színhelye Zeneakadémia, hiszen az intézmény szellemiségéből a pálya folytatásában, a hazai és nemzetközi zenei életben is lehet táplálkozni. "Remélem, hogy hagyományt teremtünk, a jövőben mindig itt adhatunk helyet az eseménynek" - fűzte hozzá.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24
MTI Fotó: Honéczy Barnabás

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestÁtadták a zeneművészeti Junior Prima Díjakat
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon