Hirdetés

Az aranyember bemutatójával indul az évad a József Attila Színházban

Jókai Mór Az aranyember című művének szombati bemutatójával indul az évad a fővárosi József Attila Színházban, amely részben megújult a nyáron.


József Attila Színház

 


Nemcsák Károly igazgató a színház keddi sajtótájékoztatóján felidézte: a Fővárosi Közgyűlés júniusi ülésén döntött arról, hogy hároméves ütemezéssel 230 millió forintot fordíthatnak az épület felújítására. A nyáron 60 millió forintból megvalósult első ütemben az épületgépészeti részek cseréje, felújítása történt meg, tíz színészöltöző és hét vizes blokk újult meg, kicserélték a hőközpontot, kiépült a tűzjelző rendszer és felújították a légtechnikai rendszert.


Az igazgató beszámolt arról, hogy a szervezés is az épületbe költözött, a korábbi irodából, amely a Vígszínház mellett, a Ditrói Mór utcában volt. A felújítási program második ütemét 2014 nyarára tervezik: a mintegy 120 millió forintos keretből a nézőtéri székek cseréje, a hang- és fénytechnikai berendezések korszerűsítése, a fűtés rekonstrukciója és a nyílászárók cseréje valósulhat meg.


Nemcsák Károly kitért arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés júniusban 34 igen szavazattal döntött a felújításról, az előterjesztést egyhangúlag fogadták el. Szerinte a fenntartó bizalmára azzal is rászolgálhattak, hogy 2012 nyarán 30 millió forintot fordítottak önerőből az épület felújítására. A sajtótájékoztatóra meghívást kaptak a közgyűlés tagjai is. Nemcsák Károly kiemelte: az esemény egyben beszámoló a fenntartó felé arról, hogy szeptember végére a vállalt munkálatokat be tudták fejezni.


Elhangzott, hogy a színház állami támogatása a háttérszemélyzet alkalmazotti bérére elég. "Minden mást meg kell termelnünk" - fogalmazott az igazgató. A színház ezzel együtt az idén már több saját bemutatót tart. "Kezdünk a saját lábunkra állni" - emelte ki Nemcsák Károly.


A Csiszár Imre rendezésében, Rékasi Károly főszereplésével látható Az aranyember premierjét követően novemberben a Munkácsy, a festőfejedelem című musicalt mutatják be, az ősbemutatót Tóth János operaénekes állítja színpadra. December közepén Verebes István rendezésében mutatják be a Hattyúdal című zenés komédiát a Republic együttes 28 dalával. Februárban Moliére Úrhatnám polgár című darabját tűzik műsorra, szintén Csiszár Imre rendezésében.


Három előadást ajánlanak bérletben a fiataloknak: Az aranyember, a Munkácsy, a festőfejedelem és az Úrhatnám polgár című produkciót. Emellett beavató színházi programjukban két előadást készítenek: az egyik Szophoklész Oidipusz királya, a másik Balassi Szép magyar komédiája nyomán születik. Az idei évadban a teátrum számos korábbi produkciója műsoron marad, és folytatódik a határon túli társulatokat vendégül látó program a József Attila Színházban.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókAz aranyember bemutatójával indul az évad a József Attila Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon