Hirdetés

Az István, a király a békéscsabai Szent István téren

Az István, a király kolozsvári bemutatójának főpróbáját tartják a felújított békéscsabai Szent István téren augusztus 20-án este. A rockoperát a Honvéd Táncszínház közreműködésével, a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Békéscsabai Jókai Színház korprodukciójában láthatja a közönség.


békéscsaba jókai

 


Mint a produkciót beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, Kolozsvárott augusztus 25-én 30 ezer ember előtt mutatják be az István, a királyt a Kolozsvári Magyar Napok keretében A Társulat tagjainak előadásában. Békéscsabán a darabot a Jókai Színház színészeivel láthatja a közönség.


Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elmondta, hogy a közönség tradicionális darabot lát majd, az eredetihez leginkább hasonlító rockoperát. Hozzátette, hogy Békéscsaba a főpróbahétre látja vendégül a produkciót és biztosítja a háttértechnikát.


A rendező Zsuráfszky Zoltán, a produkció vezérszálát a Honvéd Táncszínház lendületes előadását adja párhuzamosan a rockopera dalaival. A díszletet Tóth Kázmér tervezte, aki hatalmas vásznak és lepedők segítségével alakított ki tereket. A darabot forgószínpadon adják elő, ami egy köztéren önmagában is újdonság és sok lehetőséget kínál a rendező számára - fűzte hozzá az igazgató.


Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Együttes művészeti vezetője a békéscsabai főpróbáról az MTI-nek elmondta, hogy augusztus 18. és 20. között próbálják ki a darab világítását, ekkor "járják be" a tereket a táncosok és a színészek. A rendezésről szólva hangsúlyozta: nem tér el az eredeti dramaturgiától. "Motívumokkal, figurákkal teli darabot álmodtam színpadra, nagy térbeli zenei lüktetésekkel. A darabot mindenki érteni fogja, ahogy harminc évvel ezelőtt is értette" - fogalmazott a rendező.


Az ingyenesen megtekinthető előadás a városvezetés ajándéka a lakóknak - mondta Vantara Gyula polgármester a sajtótájékoztatón. Kiemelte: az előadásnak helyet adó Szent István téren átadása óta több mint 120 ingyenes rendezvényt tartottak.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékAz István, a király a békéscsabai Szent István téren
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon