Hirdetés

Az István, a király rockoperával kezdi az évadot a békéscsabai Jókai Színház

Az István, a király rockopera bemutatójával kezdi a 2013/2014-es évadot szeptember 27-én a Békéscsabai Jókai Színház a Montmartre-i Ibolya című operett helyett - jelentette be Fekete Péter, a színház igazgatója kedden.


békéscsaba jókai

 


A történelmi rockopera Szent István téri előadása Zsuráfszky Zoltán rendezésében fergeteges sikert aratott augusztus 20-án Békéscsabán és öt nappal később augusztus 25-én Kolozsváron is több tízezer embert vonzott - idézte fel az igazgató a sajtótájékoztatón. A műsorváltozást Fekete Péter a közönség visszajelzéseivel indokolta, szerinte a szakma részéről is többen jelezték igényüket a darab kőszínházi bemutatójára.


Kiemelte: a szabadtéri előadás rendezője, a Honvéd Táncegyüttes művészeti vezetője, Zsuráfszky Zoltán adaptálja a rockoperát a Jókai színház nagyszínpadára a bemutatóhoz hasonló szereposztásban. Megegyeztek a Zikkurat ügynökség vezetőjével, Rosta Máriával arról is, hogy a hiányzó szerepeket a társulat tagjai éneklik. Terveink szerint a táncos jeleneteket is döntően a színház és a helyi tánciskola művészei adják elő - fogalmazott az igazgató.


Hozzáfűzte: a bérletes nézők a szeptemberre tervezett Kálmán Imre-Julius Branner-Alfred Grünwald Montmartre-i Ibolya című operettet később láthatják. A színház kész arra is, hogy egy másik színház vendégjátékaként hozza el Békéscsabára a három felvonásos operettet. Az előadásban szereplő színészek, rendezők díszlettervezők és más munkatársak érdekei nem sérülnek, új feladatokat, szerepeket kapnak - magyarázta Fekete Péter.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékAz István, a király rockoperával kezdi az évadot a békéscsabai Jókai Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon