Hirdetés

Az operaház fantomja - 10 éves jubileumi előadás a Madách Színházban

Az operaház fantomja bemutatójának 10. évfordulójára különleges előadással készül a Madách Színház: május 30-án a jubileum alkalmából színpadra lépnek mindazok, akik eddig szerepeltek a musicalben.


az_operahaz_fantomja

 


A Magyar Állami Operaházban tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója felidézte: a Madách Színház 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber musicaljét. Mint mondta, a jubileumi esten valamennyi szereposztás színre lép, a művészek stafétaként "kézről kézre" adják a szerepeket. Az előadás végén vendégművészek lépnek fel: Horgas Eszter fuvolaművész és Szabó Ádám tangóharmonikás is előadja saját változatában a musical egy-egy dalát. Emellett duettet énekel a bemutató szereposztásának egyik Fantomja és Christine-je, Miller Zoltán és Király Linda.


Az operaház fantomja 1986-os londoni ősbemutatóját közönségsiker követte, a Gaston Leroux azonos című regénye alapján született mű mára a világ legtöbbet játszott musicalje lett. Az ősbemutató után 17 évvel a musical színre vitelének jogát a Madách Színház csapata nyerte el, Szirtes Tamás rendező vezetésével mutathatták be a darabot - a világon először saját felfogásban, vagyis non-replika változatban Seregi László koreográfiájával. A musicalnek a Madách Színházban csaknem 700 előadása volt, több mint félmillióan látták eddig, emellett a 2007-es turnén a darab koncertváltozatát 13 vidéki város közönsége ismerhette meg.


Szirtes Tamás az MTI-nek felidézte: már az 1990-es évek elején foglalkoztatta a musical bemutatásának gondolata, ekkor egy pillanatra felmerült benne, hogy a darabnak igazán méltó helyszínt az Operaház adhatna. Erre akkor nem volt fogadókészség a vezetőség részéről, ám szerdán - ha csupán a nézőtéren is - felcsendülhettek az Operaházban ezek a dallamok. Az eseményen a Fantom három megformálója - Sasvári Sándor, Csengeri Attila és Posta Victor - Az éj zenéje című számot adta elő.


Szirtes Tamás elmondta: a színház történetében rendkívüli előadás Az operaház fantomja. Nagy hatással volt a színház további működésére, a 2003-as bemutató a Madách Színházat új pályára állította. Az igazgató szólt arról is, hogy az előadást koncert formában mutatják be az idén a Szegedi Szabadtéri Játékokon: július 13-án láthatja Az operaház fantomját a közönség a főszerepekben Sasvári Sándorral, Fonyó Barbarával és Bot Gáborral. A Madách Színház az évforduló alkalmából a közönséget játékra is hívja, amelynek részletei a színház honlapján olvashatók. A nyertesek többek között részt vehetnek a jubileumi előadáson.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
MusicalAz operaház fantomja - 10 éves jubileumi előadás a Madách Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon