Hirdetés

Az operaház fantomjával folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok programja


Az egyik legnépszerűbb musical, Az operaház fantomjának koncertváltozatával folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok programja, az előadást szombaton Szirtes Tamás rendezésében láthatja a Dóm tér közönsége.

 

szegedi_szabadteri_jatekok

 

A Kossuth- és Jászai-díjas rendező az MTI-nek elmondta, Gaston Leroux a mindent elsöprő szerelemről és szenvedélyről szóló "vad romantikus" történtét többen is földolgozták, Andrew Lloyd Webber 1986-ban Londonban bemutatott musicaljének sikere azonban minden korábbi változatét felülmúlta.

 

A Madách Színház pontosan tíz esztendeje mutatta be a mű non-replika változatát, vagyis a magyar közönség teljesen új rendezésben, jelmezekkel és díszlettel láthatta és láthatja azóta is a musicalt. Az operaház fantomja - melyet idén novemberben már a hétszázadik alkalommal játszanak majd - sorsfordító volt a teátrum számára is, a Madách ezzel indult el a zenés színház irányába, és vált az ország legjobbjává a műfajban - hangsúlyozta a művész.

 

A Dóm téren bemutatandó koncertváltozatban a zene - amely Andrew Lloyd Webber talán legjobb alkotása - a maga teljességében érvényesülhet. A fantom szerepében Sasvári Sándor lép fel, a női főszerepet, Christine-t Fonyó Barbara énekli, Raoulként pedig Bot Gábort láthatja-hallhatja a közönség.

 

Szirtes Tamás elárulta, boldog lenne, ha Az operaház fantomját teljes díszlettel, jelmezzel bemutathatnák a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Ehhez azonban számos technikai problémát meg kell oldani: hatalmas a darab szcenikai igénye, egy komplett zsinórpadlást kellene varázsolni a Dóm tér csillagtetős színpada fölé.

 

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

 

Színházport24 - Hírek -
VidékAz operaház fantomjával folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok programja
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon