Hirdetés

Az UNICEF-fel kötött megállapodást az Operaház

Együttműködési megállapodást írt alá vasárnap a Magyar Állami Operaház és az UNICEF Magyar Bizottsága. Ókovács Szilveszter főigazgató és Bábel Tamás igazgató a megállapodást szimbolikusan gyermeknapon, az Erkel Színház gyermekelőadásának szünetében kötötte meg - tájékoztatta az Operaház az MTI-t.


operahaz

 


Az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik legfontosabb társasága, az UNICEF Magyarországon is azért dolgozik, hogy minden gyermek biztonságos világban nőjön fel, ahol nincs testi és lelki megaláztatás, elhanyagolás. A szervezet munkájához nagymértékben hozzájárul a jótékony célú adományozás. A befolyó pénzösszegekből élelmet, tiszta ivóvizet, oltást és gyógyszereket biztosít a gyermekkori éhezés és betegségek felszámolására; programjait és magát a szervezetet is teljes egészében önkéntes felajánlásokból tartja fenn.

 

Az UNICEF számára minden gyermek fontos, így a magyar gyerekek is, ezért a szervezet és az Operaház hagyományteremtő szándékkal, minden gyermeknapon az Erkel Színház nagybüféjébe várja a gyermekközönséget - gyermekszínházzal, gyermekkari hangversennyel és más, gyermeknapi meglepetés-programokkal - olvasható a közleményben.


E napon az adományozásra is alkalmat teremt az Operaház, valamint arra, hogy az UNICEF-fel kötött megállapodást minden évben gyermeknapon újítsák meg, egyben bemutassák a következő egy évben a Magyar Állami Operaház részéről jószolgálati feladatokat teljesítő művészeket. Vasárnap, a Pomádé király új ruhája című gyermekelőadás szünetében a vendéggyermekek mellett a produkcióban fellépő művészek, többek közt Kertesi Ingrid és Palerdi András is részt vett az ünnepélyes eseményen.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestAz UNICEF-fel kötött megállapodást az Operaház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon