Hirdetés

Az Utolsó című előadással indul a Proton Színház évada


Az Utolsó című előadás Trafóbeli bemutatójával kezdi évadát a Proton Színház, amely külföldön is számos előadást tart Demencia című produkciójából és a Színházak éjszakáján is részt vesz.

 

trafo

 

A Proton Színházban színészként rendszeresen feltűnő Rába Roland ezúttal rendez: az Eugene Ionesco Rinocéroszok című műve által inspirált Utolsó című darabot szeptember 11-én a Trafó - Kortárs Művészetek Házában mutatják be.

 

Az előadás szövegkönyvét a szereplők improvizációi alapján Rába Roland készítette, a főszerepet Bánki Gergely alakítja.

 

A további szerepekben a társulat állandó tagjának számító Tóth Orsi, valamint a Proton Színházzal most először dolgozó Baksa Imre, Ficzere Béla, Herczeg Tamás, Mázló Tímea és Székely Rozi látható - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Az előadás alaphelyzete szerint egy bevásárlóközpontban ismeretlen eredetű vírus üti fel a fejét, pánik alakul ki. Karantént rendelnek el, a bent ragadtak túlélésre rendezkednek be. A szükségletek és az ösztönök átveszik az irányítást, a vírus egyre terjed, nem tudni ki fertőzött és ki nem.

 

A bemutatót követően a Színházak éjszakáján, szeptember 20-án, rendhagyó formában is találkozhat a közönség a Proton Színház tagjaival: az Átrium Film-Színház Vauhaus című kutyás programján belül Nagy Zsolt, Székely B. Miklós és Székely Rozi részvételével felolvasószínházat tartanak Mihail Bulgakov Kutyaszív című darabjából, amelyet Büki Dóra alkalmazott színpadra.

 

A közleményben felidézik: augusztusban a groningeni Noorderzon művészeti fesztiválon járt a társulat, ahol a telt házas előadások után a kritika is méltatta a darabot és a színészeket. A külföldi érdeklődés a Proton Színház iránt továbbra is élénk: szeptemberben a rotterdami De Internationale Keuze fesztiválon, októberben pedig a szentpétervári Baltic House fesztiválon vendégszerepel a társulat Demencia című darabja. A turnésorozat novemberben előreláthatólag ismét Oroszországban, majd Franciaországban és Svájcban folytatódik, ezért a magyar közönség legkorábban 2015-ben láthatja újra Budapesten a Demenciát.

 

A Proton Színház még az év vége előtt visszatér Budapestre, december 18-án és 19-én a Szégyen című előadást játsszák.

 

Edvin Marton banner

hirdetés

 

Forrás: MTI/ Színházport24

 

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókAz Utolsó című előadással indul a Proton Színház évada
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon