Hirdetés

Bach, Mascagni és Mel Gibson alkotásai várják a közönséget húsvétkor az Operában

A Magyar Állami Operaház hagyományaihoz híven a nagyhéten és húsvétkor az ünnepkörhöz kötődő előadásokkal, Bach, Mascagni és Mel Gibson alkotásaival várja a közönséget az Erkel Színházban és a próbaüzemben működő Eiffel Műhelyházban.


Pietro Mascagni Parasztbecsület című egyfelvonásosát az Operaházban 2014-ben Georges Delnon rendezésében mutatták be, a nagycsütörtökön kezdődő sorozatban a főszerepeket Kamen Chanev (Turiddu), Komlósi Ildikó (Santuzza), Szegedi Csaba (Alfio), Kálnay Zsófia (Lola) és Balatoni Éva (Lucia) alakítja.


A Parasztbecsület legnépszerűbb párdarabja a Bajazzók. A Leoncavallo által személyesen megtapasztalt, megtörtént eseményeket feldolgozó mű Nagyboldogasszony ünnepén játszódik, és egy gyilkosságba torkolló féltékenységi drámát dolgoz fel. Az ugyancsak a Hamburgi Opera művészeti igazgatója által színre vitt darab főszerepeit Kamen Chanev és Marcelo Álvarez (Canio), Létay Kiss Gabriella (Nedda), Alexandru Agache (Tonio), Szappanos Tibor és Balczó Péter (Peppe), valamint Haja Zsolt (Silvio) éneklik. A zenekart a csütörtökön, 25-én, 27-én és 28-án látható előadásokon Kesselyák Gergely vezényli - közölte a dalszínház kedden az MTI-vel.


Nagypénteken az Erkel Színház ismét rövid időre mozivá alakul, a Bernáth Büfében 21 órai kezdettel vetíti Mel Gibson színész-rendező A passió című alkotását. A 2004-ben bemutatott film Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Monica Bellucci, Hristo Jivkov és Rosina Celetnano főszereplésével látható.


Nagyszombaton és húsvéthétfőn Bach Máté-passiója Félix-Mendelssohn-Bartholdy átiratában idézi fel a keresztutat a Kőbányai úti Eiffel Műhelyházban. Az M. Tóth Géza rendező 2013-ban bemutatott, látványos animációjával kísért oratórium szólista szerepeit Szigetvári Dávid, Kovács István, Fodor Gabriella, Schöck Atala, Megyesi Zoltán és Bakonyi Marcell éneklik. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát Csiki Gábor karigazgató dirigálja.


A húsvét vasárnap hagyományosan Mascagni műveinek jegyében telik az Operában. A koncertszerű Parasztbecsületből, valamint a Messa di Gloriából álló műsort ismét Kesselyák Gergely vezényli, míg az opera szólista szerepeit László Boldizsár, Komlósi Ildikó, Kelemen Zoltán, Kálnay Zsófia és Balatoni Éva éneklik. Az Eiffel Műhelyház előadásaira ingyenes regisztrációs jegyek a jegy@opera.hu e-mail címen válthatók.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
OperaBach, Mascagni és Mel Gibson alkotásai várják a közönséget húsvétkor az Operában
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon