Hirdetés

Bemutatkoztak az Elfújta a szél főszereplői

Bemutatkoztak az Elfújta a szél főszereplői


A Szegedi Szabadtéri Játékokon a Budapesti Operettszínházzal közös produkcióban tartják július 26-án Gerard Presgurvic Elfújta szél című új musicaljének magyarországi bemutatóját, a darab főszereplőit kedden mutatták be Budapesten.


A Margaret Mitchell Elfújta a szél című Pulitzer-díjas regénye alapján készült musicalnek egyedül a női főszerepét kettőzték: Scarlett O'Harát Vágó Zsuzsi és Gubik Petra alakítja.


Belle Watlinget Janza Kata, Rhett Butlert Szabó P. Szilveszter személyesíti meg. Gérald O'Haraként Szomor György lép színre. Miss Saigon után Bíró Eszter Melanie alakjában tér vissza a Dóm térre, Nádasi Veronika Mammyt játssza, Kerényi Mikós Máté a Forradalmár szerepét kapta. A legifjabb musicalszínész generációt Brasch Bence és Veréb Tamás képviseli Frank Kennedyként, illetve Ashley Wilkesként.


Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója elmondta, hogy a Rómeó és Júlia színreviteléhez hasonlóan az Elfújta a szélnél is a szerző teljes bizalmát élvezik, szabad kezet kaptak. A darab magyar versszövegeit ő írja karöltve a rendezővel, Somogyi Szilárddal.


A rendező azt ígérte, hogy élő filmet láthat a közönség, azaz színes szélesvásznú, csatajelenetekkel tarkított pörgős előadásra számíthat a publikum. Kerényi Miklós Gábor mellett Somogyi Szilárd már szerzett gyakorlatot abban, miként kell a hatalmas színpadon sok embert látványosan mozgatni, most önállóan kell bizonyítania.


Kesselyák Gergely, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti vezetője szerint a napfény városának különlegesen erős a kulturális kisugárzása, amelyben nagy szerepe van a Tisza-parti város hagyományainak különösen a zenés színház terén.


Szegedről több hazai bemutató, például a Miss Saigon, az Elisabeth, a Szentivánéji álom, a Valahol Európában, és a Nyomorultak indult el. Az Elfújta a szél franciaországi ősbemutatóját 2003. szeptember 30-án Párizsban tartották. Scarlett O'Harát Laura Presgurvic, a zeneszerző lánya alakította.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókBemutatkoztak az Elfújta a szél főszereplői
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon