Hirdetés

Béres Attila lett a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója

Béres Attila lett a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. Az új vezetőt a miskolci közgyűlés csütörtöki, rendes ülésén egyhangúlag választotta meg a teátrum igazgatójává június 19-i hatállyal 2020. január 31-ig.


Béres Attila

 


Az új direktort 28 igen szavazattal választották meg Miskolc város önkormányzati képviselői, zárt ülésen. A Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói pályázatát - a jogszabályok szerint - korábban szakmai bizottság értékelte - közölte az MTI-vel csütörtökön Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője.

 

Emlékeztetett arra, hogy a szakmai bizottság az Előadóművészeti Iroda, a helyi polgármesteri hivatal és a szakszervezet képviselőinek részvételével június 15-én tartotta meg ülését. A testület tagjai 5 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett támogatták Béres Attila pályázatát. A posztra eredetileg ketten pályáztak, Béres Attila és Dózsa László. Dózsa László június 2-án visszalépett.


A Miskolci Nemzeti Színház élére azért kellett új igazgatót választani, mert a város közgyűlése március 18-án azonnali hatállyal felmentette tisztségéből a korábbi vezetőt, Kiss Csabát.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékBéres Attila lett a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon