Hirdetés

Boeing, Boeing - Bemutató a Thália Színházban

Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális - tudhatja meg a közönség a Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban című vígjátékból, amelyet szombaton mutat be a Thália Színház.


Boeing

 


Réthly Attila, az előadás rendezője az MTI-nek elmondta: Marc Camoletti 1962-es művét számos nyelvre lefordították és világszerte sikerrel játsszák, a darabból 1965-ben Tony Curtis és Jerry Lewis főszereplésével film is készült. Az alkotást Leszállás Párizsban címmel már játszották Magyarországon, a Thália Színház azonban Hamvai Kornél új fordításában tűzi műsorra. A mű eredeti címét használják, és csak alcímként jelenik meg a korábbi, Mészöly Dezső által fordított cím, a Leszállás Párizsban - tette hozzá.


A rendező felidézte: olyan darabot kerestek, amely már kipróbált, de Magyarországon nem elcsépelt annyira, hogy ne mernének hozzányúlni, különösképp új fordításban. Hozzátette: az is a darab mellett szólt, hogy a társulatban könnyedén kiosztható volt a három női szerep.


Mint mondta, először rendez a Thália Színházban, és nem dolgozott eddig az előadásban játszó színészekkel sem, de mindegyiket régóta ismeri. "Molnár Piroskával Kaposváron egy társulatban voltunk, de érdekes, hogy a közös munka valahogy mindig elmaradt és ahhoz Budapesten kell dolgoznunk, hogy összetalálkozzunk" - mondta Réthly Attila, hozzátéve, hogy a többiekkel - Pindroch Csabával, Vida Péterrel, Gubás Gabival - együtt jártak az egyetemre, Schell Juditot régóta nézi a legkülönbözőbb színpadokon, Tóth Esztert pedig Máté Gábor osztályának vizsgaelőadásaiból ismeri.


A darabot Cziegler Balázs látványos díszletében játsszák, olyan zenei aláfestésekkel, amely érdekes atmoszférát teremt az előadásnak - jegyezte meg a rendező, aki maga válogatta a felcsendülő dalokat az 1970-es, 80-as évek közismert francia slágereiből. A jelmez Velich Rita munkája.

 

Boeing1

 


A Thália Színház saját produkciójaként műsorra tűzött darab története szerint Bernard, a sztárépítész (Pindroch Csaba) elegáns párizsi lakásában éli gondtalan életét. "Ha menyasszonya megérkezik, mámorosan szeretik egymást. Ha másik menyasszonya érkezik meg, vele is mámorosan szeretik egymást. Ha a harmadik, vele is. Mert minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek és menetrend szerint elkerüljék egymást" - olvasható a darab ismertetőjében.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24
MTI Fotó: Kallos Bea

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókBoeing, Boeing - Bemutató a Thália Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon