Hirdetés

Broadway koreográfus A Játékkészítőben

Két világhírű szakember is részt vesz a legújabb hazai szuper pop-musical, A Játékkészítő koreográfiájának kialakításában. Anthony van Laast konzultánsként, míg Nichola Treherne koreográfusként vesz részt a darab alkotói munkájában.


A Játékkészítő

 

A West End-en és a Broadway-n egyaránt nagy sikert aratott munkái miatt méltán világhírű Anthony van Laast konzultánsként segíti A Játékkészítő színpadra állítását. Az elismert szakember, aki a koreográfia terén elért sikereivel a Brit Birodalom Rendje tiszteletbeli lovagi címet is kiérdemelte, megannyi színházi produkcióban, sorozatokban és mozifilmben mutatta meg tehetségét. Színházi munkái - például a Side Show, az Apáca show, a Bombayi álmok, a Hair vagy a My Fair Lady - mellett nevéhez fűződik például Mika, Sarah Brightman vagy Kate Bush koncert koreográfiái is. Emellett olyan filmekben is közreműködött, mint a a Jézus Krisztus Szupersztár, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, a Harry Potter és a félvér herceg, a James Bond: Soha ne mondd, hogy soha vagy a The Sex Pistols' Great Rock and Roll Swindle.

A világhírű szakember állandó kolléganője, Nichola Treherne pedig már megkezdte a Tüskecsarnokban a koreográfusi munkákat, ő szintén megkerülhetetlen név a szakmában. Kezdetben balerinaként ért el nagy sikereket és járta be a világot. Többek között fellépett a Sadlers Wells-ben, a The Royal Ballet-ban és a Northern Ballet-ban, de musical szerepeiben számtalanszor bizonyította tehetségét a világhírű West End-en is. Táncos karrierjének lezárulta után a koreográfia és a rendezés felé fordult. Közel 32 jelenleg is futó showműsor látható világszerte, amely magán viseli Nichola keze nyomát.

Anthony és Nichola közös munkájára garancia - egyebek mellett - a Mamma Mia! című West End-musical 2008-as filmváltozatának koreográfiája is.

 

Forrás: SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
MusicalBroadway koreográfus A Játékkészítőben
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon