Hirdetés

Budapesten kezdi turnéját a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar

Budapesten indítja koncertturnéját Vásáry Tamás Kossuth-díjas karmester vezetésével az újjáalakult Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar. A tagok a debreceni Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján gyakorolnak a fellépésekre - mondta az MTI-nek Váradi Judit művészeti igazgató.


Vásáry Tamás

Vásáry Tamás Kossuth-díjas karmester vezetésével az újjáalakult Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar

 


A nyári akadémián 12 ország csaknem 200 fiatal zenésze tizenöt mesterkurzuson vehet részt. Közülük 74-en nemcsak hangszeres tudásukat fejlesztik, hanem Vásáry Tamás irányításával gyakorolnak a minden évben újjáalakuló Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekarban is - közölte Váradi Judit.

 

Vásáry Tamás munkáját Bolyky Zoltán betanító karmester segíti. A zenekar először július 23-án este Kodály Zoltán és Liszt Ferenc darabjaival Budapesten, a Városmajori Szabadtéri Színpad jótékonysági hangversenyén lép fel, majd július 24-én a debreceni Kölcsey Központ nagytermében ad koncertet. Fellép még a zenekar a Gyulai Várszínházban és az olaszországi Erba városában is - ismertette a művészeti igazgató. A július 24-ig tartó nyári akadémia ideje alatt ingyenes koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében.

 

Ugyancsak a nyári akadémia keretében vehetnek részt a hallgatók Dezső Virágnak, az amszterdami zeneakadémia tanárának egyedülálló mesterkurzusán. A modern mime, a tánc, az instant kompozíció és a zene világát ötvöző előadóművész, aki a nagy múltú Moving Academy for Performing Arts - MAPA Amsterdam - művészeti vezetője A mozdulat zeneisége címmel tart ritkaságnak számító képzést. Külön mesterkurzuson tanulhatnak az énekesek, hangszeres zenészek, zeneszerzők, karmester növendékek és a művésztanárok is.


Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestBudapesten kezdi turnéját a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon