Hirdetés

Csaknem hetven előadás a Váci Dunakanyar Színház műsorán

 

 

Csaknem hetven előadást láthat a közönség jövő február végéig a Váci Dunakanyar Színházban, amely szombaton nyílt meg - közölte Kis Domonkos Márk, a teátrum igazgatója az MTI-vel hétfőn.

 

Dunakanyar-Színház-logója

 

A város egykori mozijából kialakított színház több hónapos felújítás után nyílt meg a közönség előtt. A váci színház elsősorban más társulatok produkcióit fogadja be, de saját bemutatók - elsősorban kamaradarabok és önálló estek - is helyet kapnak a repertoárban. Évi tíz saját és 58 megvásárolt zenés, prózai, ifjúsági és egyéb darabot terveznek - magyarázta a direktor.

 

Az áprilisi bemutatók közül kiemelte Turek Miklós versszínházi előadását (a 12-én sorra kerülő est a költészet napja előtt tiszteleg), míg 19-én az Örkény István Macskajátéka alapján készült, A Szkalla lányok című színmű látható Béres Ilona és Tordai Teri közreműködésével. Április 26-án a Telefondoktor című bohózaton tapsolhat a közönség. A nyári szünetben előreláthatólag a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó programjai zajlanak a váci színházban.

 

Az igazgató tájékoztatása szerint a viszonylag csekély távolság miatt főként fővárosi színészeket foglalkoztatnak egyedi szerződéssel, de elfogadták meghívásukat vidéki és határon túli magyar színházak is. A jegyek árát igyekeznek a budapesti árak alá szorítani.

 

A társulattal nem rendelkező színház létesítéséről tavaly november 22-én döntött a település képviselő-testülete, amikor megszavazták a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. létrehozását, és határoztak arról is, hogy a társaság ügyvezető igazgatója Kis Domonkos Márk színművész legyen.

 

A Csányi László körúton lévő egykori mozi épületében található színház működési költségeit önkormányzati forrásból és pályázati pénzekből finanszírozzák.Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékCsaknem hetven előadás a Váci Dunakanyar Színház műsorán
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon