Hirdetés

Demjén Ferenc: új lemez és ismét Aréna-koncert az év végén

Túl a világvégén címmel három év szünet után készített új stúdiólemezt Demjén Ferenc. A népszerű énekes friss dalait is bemutatja hagyományos év végi koncertjén, ami december 30-án lesz a Budapest Sportarénában.


demjen_ferenc1

 


"Az új dalok túlnyomó többsége lírai, de van a lemezen egy-két rockosabb szám is. A Budapest Sportarénában legalább az album felét el fogjuk játszani, a december 30-i est vendége egykori zenésztársam a V'Moto-Rockból, Lerch István lesz" - mondta a népszerű énekes a keddi óbudai sajtótájékoztatón.


A Túl a világvégén című lemez (kiadó: Rózsa Records) zenéit Menyhárt János, Závodi Gábor és Demjén Ferenc szerezte, a szövegeket természetesen az énekes írta. Mint megjegyezte, bár lemezboltok már nemigen vannak, új CD-je talán így is eljut a közönséghez, és reméli, hogy érdekelni fogja az embereket.


Závodi Gábor arról beszélt, hogy Menyhárt Jánossal tavasszal kezdtek a zenék elkészítésébe, az énekesnek elküldött felhozatalból Demjén Ferenc döntötte el, melyikre ír szöveget. Demjén Ferenc ehhez hozzátette: manapság nem könnyű jó szöveget írni, és azt látja, hogy a legtöbben nem is képesek rá.


"A címadó dal, a Túl a világvégén még a tavalyra jósolt világvégére íródott, de inkább a valódi katasztrófákra utal, amelyek sajnos nap mint nap előfordulnak a Földön. Azért ennek a számnak, és a többinek is inkább optimista a hangvétele. Itt-ott írok a mulandóságról, de alapvetően azért a szerelem foglalkoztatott" - mondta Demjén Ferenc az MTI kérdésére. A lemezborító Hérics Nándor kicsit apokaliptikus hangulatú festménye alapján készült.


Demjén Ferenc immár a kilencedik koncertjét adja az Arénában, ezzel csúcstartó Magyarországon, előtte tízszer a Budapest Sportcsarnokban is fellépett. Régi "harcostársa", Lerch István zeneszerző, billentyűs szólt arról, hogy a 2008-as - valószínűleg utolsó - V'Moto-Rock-koncert óta nem nagyon beszélt Demjénnel, de nagyon örült, hogy vendégként ott lehet vele a színpadon és úgy érzi, a régi dalok többsége ma is érvényes.


A 67. születésnapját december 21-én ünneplő, Kossuth-díjas Demjén Ferenc a hatvanas évek közepe óta van a pályán, énekelt és basszusgitározott a Bergendyben, a V'Moto-Rockban, szólólemezeit 1977 óta jelenteti meg.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
ZeneDemjén Ferenc: új lemez és ismét Aréna-koncert az év végén
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon