Hirdetés

Diákoknak és pedagógusoknak bocsátott ki bérletet a Veszprémi Petőfi Színház

Két új bérletet bocsátott ki a Veszprémi Petőfi Színház, a Pannon Egyetem kulturális kuponnal az egyetemistákat, a Brusznyai-bérlettel a pedagógusokat célozzák meg.


petofiszinhaz_veszpremA teátrum csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott: az új Pannon Egyetem kulturális kuponnal három előadást nézhetnek meg az egyetemisták, a belépőt tetszőleges előadásokra használhatják fel a diákok. Oberfrank Pál, a színház igazgatója rámutatott: a bérlettel kifejezetten az egyetemistákat célozták meg, akikhez eddig nehezebben találtak utat.


Horváth Géza, a Pannon Egyetem docense, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi kar dékánja megjegyezte: a bérletkonstrukciót a hallgatók kezdeményezték, így az egyetem kötelességének érezte azt támogatni.


A szintén új Brusznyai-bérlettel öt péntek estét tölthetnek el a színházban a veszprémi és térségben élő pedagógusok - hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették: a színház szombaton tartja hagyományos nyílt napját, amelynek keretében "színházi hétpróbát" rendeznek.


A Hétpróba a bérletért című játékon külön pálya lesz a gyerekeknek és felnőtteknek. A versenyzők megismerkedhetnek a kulisszák mögötti világgal és a színházi szakmákkal, betekinthetnek a díszletezés fortélyaiba, kipróbálhatják, hogy mennyire gyorsan tudnak jelmezt cserélni, meg kell oldaniuk világítással kapcsolatos feladatokat, emellett színészek irányításával táncos, énekes és verses feladványok várják őket. A legjobb felnőtt és gyermek hétpróbázók között bérleteket sorsol ki a zsűri. A nyílt napot a színház tagjainak koncertje zárja.


Oberfrank Pál beszélt arról is, hogy szeptember 21-én este hétkor a megyei kórház onkológiai részlegének rendezett jótékonysági koncerten Miklósa Erika és a Mendelssohn Kamarazenekar lép fel a színházban.


Miroslav Krleža horvát író 120. születésnapja emlékére mutatják be az Agónia című előadást a Latinovits Játékszínben szeptember 21-én. Az előadáshoz kapcsolódva életműkiállítást is rendeznek, a tárlatot szeptember 20-án Dömölky János rendező nyitja meg.

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT 24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékDiákoknak és pedagógusoknak bocsátott ki bérletet a Veszprémi Petőfi Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon