Hirdetés

Doktor Proktor-vígjátékot mutat be a Kolibri színház

Doktor Proktor, avagy támadnak a Holdkaméleonok címmel mutat be vígjátékot a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház januárban. A Jo Nesbo sorozatának kiadója és a színház közös játékot hirdetett a bemutatóhoz kapcsolódva: december 15-éig lehet indulni a Lehetetlen Találmányok Versenyén.


kolibri


A krimiszerzőként ismert norvég Jo Nesbo 2007-ben megjelent első gyerekkönyve, a Doktor Proktor pukipora azóta sorozattá nőtt, és 8 millió példányban fogyott világszerte.


A Kolibri Színház az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Kolibri Kiadó gondozásában már készül a negyedik Doktor Proktor-könyv fordítása, az Idővihar a kádban és a Szeleburdi világvége című kötet folytatása, de a megjelenésig egy Doktor Proktor-bemutatót is láthat a közönség Budapesten.


A Kolibri Színház 2014. január 11-én mutatja be a harmadik rész nyomán született Doktor Proktor, avagy támadnak a Holdkaméleonok című vígjátékot, Novák János rendezésében.


A közlemény idézi Novák Jánost, aki elmondta: a hazájában rockzenészként is népszerű Jo Nesbo az után kezdte el írni a Doktor Proktor-sorozatot, hogy kislánya megkérte, meséljen neki valamit vacsora közben. A végeredmény annyira érdekes lett, hogy azóta az olvasók és a kritikusok tetszését is elnyerte. "Azt reméljük, hogy az ősbemutatóval, Petrikovics Edit, Kárpáti Péter író és Horváth Péter író, dramaturg feldolgozásával ez nekünk is sikerül" - tette hozzá a Kolibri Színház igazgatója.


Elmondta: a Doktor Proktor kalandos történet rengeteg zenével. "Hősünk egy őrült zseni, aki két dologhoz nagyon ért: a látszólag hasztalan dolgok kitalálásához - mint amilyen a pukipor vagy az egyensúlycipő - és a karamellás puding elkészítéséhez".


A darab főbb szerepeiben Bárdi Gergő, Tóth József, Megyes Melinda, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid, és a Radnóti Színház színésznője, Andrusko Marcella látható. A díszlet, a jelmezek és a bábok Orosz Klaudia munkái.


A kiadó és a színház a daraboz kapcsolódva közös játékot hirdetett: december 15-éig lehet indulni a Lehetetlen Találmányok Versenyén. Nyolc évestől 12 éves korig bárki nevezhet, egyénileg és csoportban is, aki beküld egy különös találmányról készült rajzot szöveges magyarázattal, vagy a találmány makettjét. A díjazottak részt vehetnek a Doktor Proktor, avagy támadnak a Holdkaméleonok főpróbáján, illetve Kolibri Kiadó-könyvcsomagot kapnak.


A pályázatokat a Kolibri Színházba várják postán, személyesen, illetve a doktorproktorjatek@gmail.com email címen. Az eredményhirdetés december 17-én lesz.

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT 24

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestDoktor Proktor-vígjátékot mutat be a Kolibri színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon