Hirdetés

Egész napos rendezvénnyel zárul a Zenélő Budapest koncertsorozat

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat hetedik évada augusztus 29-én a Millenáris Széllkapu Parkban.


A rendezvény a Zenélő Budapesten idén szereplő zenészeket vonultatja fel. Lesznek huszárruhás rézfúvósok, vonósnégyes, megszólalnak a magyar romantika nagyjai és a szvingkorszak örökzöldjei. Az esti zárókoncertet a Micheller Myrtill-Pintér Tibor Voice and Guitar duó és a Götz Saxophone Quartet adja - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.


Vasárnap napközben indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely várja a gyerekeket és felnőtteket, majd egy gamelánkoncerten hallhatják a különleges hangszer dallamait. Látható és hallható lesz a Zenélő Budapesten idén debütáló Népi tánc és bábjáték című előadás, amely a népzene, néptánc és népi bábművészet elemeit ötvözi.


Felvonulnak továbbá a Götz Nándor által tervezett különleges közösségi hangszerek, amelyek interaktív kiállítás formájában láthatók és próbálhatók ki.


A közlemény kiemeli, hogy a Zenélő Budapest idei évadában két hónap alatt tizenkét helyszínen 350 koncert zajlott a főváros kultikus helyszínein. Az ingyenes programsorozat a főváros történelmi, kulturális múltját és jelenét keltette életre a hét minden napján.


A koncertsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
BudapestEgész napos rendezvénnyel zárul a Zenélő Budapest koncertsorozat
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon