Hirdetés

Egy évfordulós turné erejéig újra összeáll a Simply Red

Újra összeáll a Simply Red. A jövő évi európai turnéval harmincéves fennállását ünnepli a világhírű popzenekar - írja a BBC.


Simply Red

 


"Szeretnék egy évfordulót, és ez egy kerek szám, jó alkalomnak tűnik" - nyilatkozta Mick Hucknall, a zenekar énekese. A csapat, amelynek a leghíresebb slágerei közé tartozik a Holding Back the Years és a Money's Too Tight to Mention című dal, 2010 decemberében már rendezett egy búcsúkoncertet Londonban az O2 Arénában.


Az együttes a következő évben 35 alkalommal fog játszani a Big Love turné keretében, az első koncert október 20-án lesz Dániában, október 27-én Bécsben lépnek fel, Németországban tíz koncertet is adnak. Az Egyesült Királyságban és Írországban 14 fellépés lesz, a turné két londoni show-val zárul az O2 Arénában. Több veterán zenész - köztük Ian Kirkham szaxofonos, Kenji Suzuki gitáros és Steve Lewinson basszusgitáros - is az újra összeálló zenekar tagja lesz.


"Helló mindenki! Boldog vagyok, hogy veletek ünnepelhetjük a zenében eltöltött 30 évet. Reméljük, ugyanúgy fogjátok élvezni a koncerteket, mint mi!" - áll Hucknallnek a zenekar honlapján közzétett, kézzel írt üzenetében. A Simply Red 1985-ben alakult és több mint 50 millió lemezt adott el fennállása alatt. A banda nevét ("egyszerűen vörös") Hucknall Manchester United iránti rajongása, baloldali politikai elkötelezettsége és hajának színe inspirálta.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneEgy évfordulós turné erejéig újra összeáll a Simply Red
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon