Hirdetés

Egymilliárd forintból újul meg a Láng Művelődési Központ

Egymilliárd forintból újul meg a fővárosi Láng Művelődési Központ. A projekt célja a hagyományőrzési szempontok mellett, hogy a megújuló épület bővülő kulturális kikapcsolódási lehetőséget adjon a 13. kerület lakosai számára.


Láng Művelődési Központ

 


A képviselő-testület legutóbbi, júniusi ülésén fogadta el a Rozsnyay utcai Láng Művelődési Központ épületkorszerűsítésének beruházási célokmányát, 1 milliárd 2 millió forint összegben. A nyári előkészületek után az építkezés szeptemberben indulhat, a tervek szerint jövő év szeptemberében adják át az épületet - közölte a 13. kerületi önkormányzat kedden az MTI-vel.


Mint írják, a felújítással teret adnak amatőr alkotó- és előadóművészeti csoportok rendszeres próbáinak, előadásainak, aktív közösségi terek - klubok, alkotókörök - befogadására alkalmas elrendezéssel. A különtermek, a klubterem, a színház- és koncertterem kialakítása, a kiállító terek, öltözők, raktárak, irodák építése teljes körű akadálymentesítéssel és wifi-kapcsolattal valósul meg.


A jelenlegi, korszerűtlen arányú színpad elé egy minimum 6x8 méteres mobilszínpad épül. A vegyes üzemű légtechnika helyiségenként szakaszolható, alternatív hűtés-fűtés kialakítású lesz. A hagyományos színházi fényvetők mellett LED lámpák, valamint mozgófejes lámpák beszerelése, a színpad és a nézőtér fölé motoros díszlethúzók telepítése, multifunkcionális tér kialakítása válhat valóra.


A főbejárat változatlanul a Rozsnyay utca felől nyílik majd. A megnövelt alapterületű aula méltó teret ad a vendégek számára. A felújítandó épületet jellemzően tartószerkezetig vissza kell bontani. Az átalakítás ideje alatt az intézmény a Fiastyúk utca 35-37. szám alatti épületben fog működni.


A Láng Kultúrházat a Láng Gépgyár részeként, az 1930-as évek végén hozták létre. Az épület öntevékeny csoportoknak biztosított helyet. A megnövekedett igények miatt a házat 1970-ben átépítették. Az épületben 456 férőhelyes színháztermet és új hírlapolvasót nyitottak meg a földszinten. Az ingatlan 1997. márciusban lett a 13. Kerületi Önkormányzat tulajdona.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestEgymilliárd forintból újul meg a Láng Művelődési Központ
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon