Hirdetés

Elhunyt Keönch Boldizsár énekművész

Életének 78. évében vasárnap elhunyt Keönch Boldizsár énekművész, a Zeneakadémia nyugalmazott docense, a Magyar Rádió Énekkarának hangképző tanára, valamint a Vienna Konservatorium énektanára - közölte családja kedden az MTI-vel.


Keönch Boldizsár

 


Keönch Boldizsár 1938. március 16-án született Budapesten. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1971-ben végzett Réti József növendékeként, 1966 és 1969 között a Magyar Rádió Énekkarának tagja volt, 1969-től 1976-ig a Színház- és Filmművészeti Főiskolán korrepetitorként és hangképző tanárként dolgozott, 1973-tól a Zeneakadémián tanított, 1976-tól pedig a Kecskeméti Kodály Intézetben oktatott hangképzést.


Több magyar mű bemutatójának volt szólistája, Ránki György, Farkas Ferenc és Kósa György ajánlottak neki műveket. Szinte minden európai országban fellépett oratórium- és dalénekesként, de szerepelt az Egyesült Államokban és Ausztráliában is.


Magyar és külföldi hanglemez- és rádiófelvételeken működött közre, a kortárs zene mellett fő előadóművészi területei közé a barokk és a klasszikus oratóriumok és a romantikus dalirodalom tartozott. Munkásságát 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el. Búcsúztatásáról és temetéséről később intézkednek.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestElhunyt Keönch Boldizsár énekművész
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon