Hirdetés

Elindult a Békéscsabai Jókai Színház múltját és jelenét feldolgozó vetélkedő

A Békéscsabai Jókai Színház - a Nemzeti Színház hasonló pályázata alapján - saját múltját és jelenét feldolgozó színháztörténeti vetélkedőt hirdetett, amelyre 38 középiskolás csapat 152 tanulója jelentkezett - tájékoztatta a teátrum hétfőn az MTI-t.


békéscsaba jókai

 


A feladatok megoldásához színháztörténeti kutatásra, kreativitásra és informatikai eszközökre is szükségük lesz a versenyzőknek. A vetélkedő három internetes fordulóval kezdődik, a döntőbe, amelyet június 3-án a színházban rendeznek meg, a négy legjobb csapat jut be.  A csapatok összesen négy diákból és a felkészítő tanárból állnak. A Nemzeti Színház felhívásával szemben a békéscsabai teátrum nemcsak a tizedikes és tizenegyedikes tanulókat célozta meg, hanem a kilencedik osztályosokat is.


A versenyre hét Békés megyei településről 18 iskola nevezett be. Békéscsabáról jelentkeztek a legtöbben, összesen 18 csapat, Orosházáról 11 csapat nevezett, Mezőberényből és Gyuláról 3-3 csapat, Szarvasról és Gyomaendrődről 1-1 csapat vesz részt a megméretésen. A szervezők örömére a megye határain túlról, Szegedről is jelentkezett egy csapat.  A jelentkezők teljesítményét négytagú zsűri értékeli: Kara Tünde és Bartus Gyula színművészek, Herczeg Tamás, Békéscsaba tanácsnoka, valamint Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.


Az első három helyezett csapat színházbérleteket, könyvutalványokat és táblagépeket nyerhet, a negyedik helyezett iskolájába pedig egy tanítási napra kitelepül a békéscsabai színház. A vetélkedő a Nemzeti Színház és a Magyar Teátrum Online együttműködésével valósul meg.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékElindult a Békéscsabai Jókai Színház múltját és jelenét feldolgozó vetélkedő
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon