Hirdetés

Elindult az évad a Kolibri Színházban

Nyolc premierrel várja nézőit az új évadban a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amely szeptember 7-én rendezi meg ingyenes évadnyitó fesztiválját.


Kolibri Színház

 


A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház szerdán tartotta évadnyitó társulati ülését. Novák János igazgató az évadnyitón Halász Pétert idézte, aki szerint "nem azzal lehet megragadni a néző figyelmét, amivel tegnap. Olyan ez, mint a mentőautó szirénája. Háromévenként ki kell cserélni a dallamát, különben nem hallja meg senki" - olvasható az intézmény által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.


"E gondolat jegyében idén is arra fogunk törekedni, hogy tétje legyen a közönséggel, a gyerekekkel, az egymással való találkozásnak" - fogalmazott Novák János. A Kolibri Színház első bemutatójaként szeptember 14-én egy csecsemőszínházi előadást láthat a közönség a német Barbara Kölling rendezésében. A Pont, pont, vesszőcske agyaggal és faágakkal mesél a világ keletkezéséről a 2-5 éves korosztálynak. Az előadás a Tekergő című csecsemőszínházi produkcióval együtt képviseli a színházat 2014. február 6. és 9. között a Small size európai uniós együttműködés zárófesztiválján Írországban.


Októberben a középiskolásokat szólítja meg a színház Jan Sobrie-Geert Vandyck Emlékezz rám című művével, amelyet Németh Ákos állít színpadra. Decemberben bemutatják Jo Nesbo világsikerű sorozatának feldolgozását, Doktor Proktor, avagy támadnak a Holdkaméleonok címmel, a regényt Kárpáti Péter átiratában Novák János állítja színpadra.


2014 első felében Kiss Márton Csöngő című munkája mellett az ausztrál Stefo Nantsou és Tom Lycos Átnevelő tábor című darabját is műsorra tűzi a színház, akárcsak Weöres Sándor Bóbita című művének adaptációját Szívós Károly rendezésében. Tóth Károly Itt vagyok, vagy amit akartok című darabját, amely a fogyatékkal élők életét hivatott bemutatni osztályteremszínházi előadás formájában, Tóth József rendezésében láthatja a közönség.


A saját bemutatók mellett a színház játszani fog egy vendégelőadást is, amely egyaránt épít a színészetre és a bábozásra. A Színház- és Filmművészeti Egyetem után a Kolibriben tűzik műsorra Marius von Mayenburg abszurd komédiáját, a Hideg gyermeket, amelyet a fiatal színésznő, Andrusko Marcella rendezett.


Szeptember 7-én - hagyományaihoz híven - egész napos, ingyenes családi programsorozattal várja nézőit a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A rendezvényre az ország minden tájáról, valamint Németországból, Szlovákiából, Ukrajnából is várnak fellépőket, akik gyerekjátékkal, mesedarabbal, bábkoncerttel szórakoztatják a közönséget.


A 22. Nemzetközi Kolibri Fesztiválon többek között a német Helios Theater, a szlovákiai Árgyélus Színház, a Majorka Színház, a debreceni Vojtina Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és a kaposvári BábSzínTér is fellép, valamint Szavak nélkül című bábkoncertjével a frissen végzett bábszínészek társulata, a HUPS Crew is bemutatkozik.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestElindult az évad a Kolibri Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon