Hirdetés

Elkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadának építése

Szinte napra pontosan két hónappal a Zorba, a görög című nyitóelőadás előtt megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadának építése, miközben a nézőtér felállításának munkálatai már gőzerővel haladnak.


szegedi_szabadteri_jatekok

 


Különlegesség a fesztivál életében az idei év - fogalmazott Herczeg Tamás igazgató. A Szegedi Szabadtéri Játékok történetének 83 esztendeje során a közönség soha nem vehetett részt ilyen körülmények közt - a Dóm téren a Fogadalmi templomnak háttal helyet foglalva - az előadásokon, noha már a játékok indulásakor, az 1930-as években is felmerült a gondolat, hogy ebben helyzetben játsszanak a téren. Húsz évvel ezelőtt azért az azóta is használt mobil lelátót választották, mert az bármilyen helyzetben felépíthető lehetőséget kínált.


A nézőtér megfordításával a fesztivál történetének legnagyobb színpadtechnikai fejlesztése valósul meg, amely később segíteni fogja a produkciók turnéztatását is - tudatta a színházi szakember. Csaknem ezer négyzetméteres, vadonatúj, az eddiginél jóval többet tudó színpadot kap a fesztivál. A Németországból érkező színpadtechnikához hasonló Magyarországon legfeljebb egy-egy rendezvény erejéig volt látható. A kivitelező Layher Kft. már évtizedek óta foglalkozik rendezvénytechnikával, színpadaik piacvezető csúcstechnológiának számítanak.


A közönség először július 4-én és 5-én, a fesztivál művészeti igazgatója, Harangozó Gyula rendezésében színre kerülő Zorba, a görög című táncmű alkalmával láthatja működés közben az új színpadtechnikát.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékElkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadának építése
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon