Hirdetés

Elkezdődött az Agónia próbája veszprémi Petőfi Színházban

Megtartották Miroslav Krleža Agónia című drámájának olvasópróbáját a Veszprémi Petőfi Színházban. A darabot a horvát író születésének 120. évfordulója alkalmából tűzi műsorára a teátrum. A rendező Dömölky János Balázs Béla-díjas Kiváló és Érdemes művész. A produkció nyári előbemutatója június 17-én lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben. Az előadás júliusban Zágrábban vendégszerepel és ősztől kerül be a stúdiószínpad bérletes sorozatába.


agonia1

 


Dömölky János nem először találkozik már Miroslav Krleža művével, hiszen az 1970-es évek második felében három televíziós filmet készített az író Glembay-trilógiájából (Glembay Ltd., Agónia, Léda). Mindegyik filmben Szemes Mari és Darvas Iván játszották a főszerepet.


- Azért is mondtam igent Eperjes Károly művészeti tanácsadó felkérésére, mert itt olyan szereplőgárda áll rendelkezésre, amelyik képes jó színvonalon elkészíteni az előadást, másrészt pedig a műben szereplő monarchiabeli társadalmi réteg magyarországi irodalmi feldolgozása még nem igazán történt meg és ez mindenképp érdekessé, nagyon izgalmassá teszi ezt a munkát. A darab semmikép nem tűri el a modernizálást, csak a naturalizmust, ami a magyar színjátszás régi és igen erős stílusa - mondta Dömölky János az olvasópróbán.

 

SZÍNHÁZPORT24
Fotó: Petőfi Színház Veszprém

 

Színházport24 - Hírek -
Így készültElkezdődött az Agónia próbája veszprémi Petőfi Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon